День Львова пройде в стилі ретро

15:32 24 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Дня Львова в інтернет-мережі «Facebook»

Святкування Дня міста проходитиме цього року у Львові в стилі ретро й триватиме три дні – з 3 до 5 травня.

Про це повідомили в середу, 24 квітня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «На жителів та гостей Львова чекає насичена програма заходів – святкові концерти, майстер-класи, сніданки-дискусії, ретро-вечірки та багато інших не менш цікавих атракцій».

В управлінні культури ЛМР зазначили: «Цьогоріч ми визначили загальну тематику заходів, які проходитимуть у Львові до Дня міста. Основний акцент зроблено на стиль ретро. Це культура міжвоєнного Львова, яка активно проявляється у сьогоденні. З цією метою ми визначили ряд ключових локацій. Зокрема, це площа Ринок, де розташовуватиметься головна сцена, та внутрішній дворик Ратуші, де відбуватимуться майстер-класи, лекції та виставки».

«У парку культури імені Богдана Хмельницького вперше проходитиме «Retro Lviv Festival». Організатори фестивалю обіцяють насичену культурну програму для львів’ян і туристів у поєднанні із улюбленими розвагами сучасного міста. Цьогоріч ми відкриваємо декілька нових локацій, які будуть зовсім по-іншому представлені. Ще ми готуємо з п’ятниці наповнену музичну частину, щоб, власне, «запалити» всіх львів’ян такою величезною силою духу нашого міста», – поінформували також в управлінні культури ЛМР.

Директор департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда наголосила:«Кожного дня святкування Дня міста можна починати зі сніданків з відомими істориками. Ми будемо розбиратися що таке насправді бути львів’янином, і як це бути львів’янином. Також говоритимемо про життя містян на початку 20-го століття. Запрошуємо ввечері взяти участь у ретро-вечірці і просто гарно провести час. Хочу усіх заохотити одягати ретро-одяг, у п’ятницю на відкриття нашого міського святкування «Львів у стилі ретро», адже буде проводитися конкурс, і людина, яка прийде в ретро-одязі, отримає дуже гарний цінний подарунок від Львівської міської ради».

«Цьогорічний День міста стане музичним Днем міста, адже впродовж трьох днів на площах Львова виступатимуть музичні гурти, колективи, хори та оркестри. Серед них гурт «Wszystko», вокальна формація «Піккардійська терція», інструментальний гурт «Rockoko», академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів», «Lviv Jazz Orchestra,» переможниця конкурсу «Голос країни 2019» Оксана Муха та багато інших. Окрім музичних програм, будуть відбуватися сніданки-дискусії та ретро-вечірки у різноманітних локаціях міста», – розповіли також у ЛМР.

В управлінні культури також поінформували: «Це вже є традиція Дня міста, коли снідаємо і дискутуємо на різні цікаві теми. Цього року запрошені до участі у сніданках та вечірках Львівський національний літературно-меморіальний музей І. Франка та Палац культури імені Гната Хоткевича. Один із сніданків відбудеться у дворику Ратуші».

«Цікаві заходи відбуватимуться у Центрі Довженка на Сихові, культурно-мистецькому центрі «Супутник» на Левандівці, у «Lviv film centr»на вулиці Володимира Великого, 14а. На Сихові також буде проходити IV фестиваль духових оркестрів «Королівський лев». Традиційна міська хода з театралізованою передачею ключів від Львова центром міста», – поінформували також в 4 травня об 11.00», – повідомили також у ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів