«Book Forum» відбудеться на 40 локаціях Львова

10:00 18 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: image.ua

18-22 вересня у Львова відбудеться вже 26-й «Book Forum».

Про це повідомили у Львівській міськраді, де також розповіли: «Під час фестивалю місто перетвориться на справжній літературний карнавал, адже події «Book Forum» охоплять 40 локацій міста. У програмі «Book Forum» – 820 подій, 250 дискусій на суспільно-важливі теми, 75 іноземних авторів і 20 тематичних кластерів та спеціальних проектів».

«Серед почесних гостей «Book Forum» – індійська екофеміністська письменниця, що пише англійською, активістка з питань соціальної справедливості й економічної нерівності, противниця неоліберальної глобалізації. Авторка сценаріїв і кількох збірок есеїв, лауреатка Букерівської премії 1997 року за роман «Бог Дрібниць» Арундаті Рой, азербайджанський письменник та журналіст, лауреат літературних конкурсів. Автор світового бестселеру «Солодка сіль Босфору» Ельчін Сафарлі, вірменська письменниця, що пише у жанрі магічного реалізму та фентезі. Авторка світового бестселеру «Дім, у якому…» Мар’ям Петросян, яка ходить до топ-10 опозиційних російськомовних письменників», – поінформували в міськраді.

«На фестиваль приїдуть автори з-понад 30 країн світу. Серед них – Юрій Тарнавський (співзасновник Нью-Йоркської Групи), Лідія Дімковська (володарка літературної премії ЄС), Еліф Батуман (фіналістка Пулітцерівської премії). А також Януш-Леон Вишневський, Лукаш Орбітовський, Войцех Яґельський та інші. Традиційно будуть й найвідоміші українські автори: Сергій Жадан, Оксана Забужко, Андрій Любка, Тарас Прохасько, Мирослав Лаюк, Мар’яна Савка, Юрій Винничук та інші», – розповіли також у міськраді.

«Уперше під час «Book Forum» відбудеться переклад подій на жестову мову. 14 з них стануть інклюзивними для людей, які не чують. Серед них – презентації книг, дискусії, воркшопи, також на жестову мову будуть перекладені події для дітей. Партнер цих заходів – інклюзивний мистецький проект «Почути», команда якого вже три роки робить поезію та загалом мистецтво доступними для людей з інвалідністю», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів