9 березня о 12:30 розпочнеться «Відкриття року Т.Г.Шевченка у м. Львові».

21:54 8 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Ю.Сіваков / vgolos.com.ua

Відбудеться воно на проспекті Тараса Шевченка поблизу Української книгарні наукового Товариства імені Тараса Шевченка.

Організатори загальноміської акції «Відкриття року Т.Г.Шевченка у м. Львові» розповіли прес-службі міської ради: «Ідеї проекту народжувались у культурному середовищі міста спільно з управлінням культури та управлінням освіти Львівської міської ради. Розпочнеться рік Шевченка з відкриття символічної таблички «Проспект академіка Тараса Шевченка».

Така ідея полягає у тому, щоб розширити стереотипне сприйняття Шевченка, як кріпака, селянина і нагадати, що він був визнаним генієм у малярстві та мав звання академіка Петербурзької Академії мистецтв. Ця табличка є символічним культурним актом і не означає перейменування проспекту».

Також від книгарні НТШ розпочнеться живий ланцюг, по якому учні львівських шкіл передадуть «Кобзар» від «Проспекту академіка Тараса Шевченка» до його пам’ятника на проспекті Свободи. Окрім цього, 9 березня біля пам’ятника Т. Шевченка проведуть акцію «Читаймо Шевченка разом», зачитають твори Кобзаря на різних мовах світу та покажуть  мультфільм «Суперкнига». Урочисті заходи присвячені 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка об’єднані у проект «Шевченко Real» та триватимуть до кінця року і включатимуть різні події у всіх районах міста.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів