6 жовтня в театрі імені Марії Заньковецької у Львові – благодійна вистава на підтримку військових

12:26 3 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.com

Як повідомили в прес-службі Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької, 6 жовтня о 18:00 у ньому відбудеться благодійна вистава на підтримку українських військових – «У. Б. Н.».

На сайті прес-служби Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької зокрема повідомляється:

«Знову настав час, коли кожний українець має визначати свою чітку громадянську позицію щодо тих подій, які відбуваються у нашій державі. Заньківчани завжди були на боці правди та справедливості.

Так вже склалося історично, що театр є колискою українства та патріотизму. Наша історія визначила напрямок наших думок та творчості.

Театр імені Марії Заньковецької ніколи не залишається осторонь подій, які відбуваються з його народом. 6 жовтня о 18:00 відбудеться благодійна вистава на підтримку українських військових «У. Б. Н.» Г. Тельнюк, кошти від якої будуть благочинним внеском театру. 

«У. Б. Н.» або ж «Український буржуазний націоналіст» – це історія про колишного політв’язеня Зенона, який намагається тихо дожити свого віку в компанії спогадів та листів. Але це виявляється неможливим – друзі з минулого, соратники пробують різними способами змусити його знову піти у політику й прикрити своїм незаплямованим ім’ям «брудні» провладні руки. 

 Ще донедавна питання – чи «правильно» бути українським націоналістом – було напрочуд дискусійним. Що глядач скаже сьогодні, коли українське суспільство назавжди змінив Майдан? Яке вона матиме звучання на тлі російсько-української війни? 

Вагомість постаті політв’язня Зенона зумовлена виконанням цієї ролі останнім лицарем українського театру – н. а. України Федором Стригуном. Плеяда артистів задіяних у виставі, а саме: н. а. України Б. Козак, н. а. України Т. Литвиненко, н. а. України П. Бенюк, н. а. України Є. Федорченко, н. а. України С. Глова, також Я. Кіргач, з.а.України І. Швайківська, О. Норчук, Н. Шепетюк – це сила, яка магічно веде за собою. Музика у виставі: Сестри Тельнюк. Допоки є такі особистості в українській культурі наша нація – непереможна.

Запрошуємо на виставу! Запрошуємо долучитися до доброї справи! Україна непереможна доки ми разом! Слава Україні! Слава нашим героям!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів