Відсьогодні у Львові офіційно відкрито «Резиденцію Святого Миколая» (відео, оновлено)

17:20 5 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Zaxid.net

Казковий будинок чудотворця розташовано на території готельно-ресторанного комплексу «Kavalier Boutique Hotel» на вулиці Старознесенській.

«З 5 грудня у Львові вже вдруге відкриє свої двері «Резиденція Святого Миколая». Казковий будинок розташовано на території готельно-ресторанного комплексу «Kavalier Boutique Hotel» на вулиці Старознесенській, 70», – повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також розповіли подробиці:

У п’ятницю, 4 грудня львівський Миколай уже вдруге зустрів дітей у своєму маєтку. Резиденція розташована на висоті понад 300 метрів над рівнем моря, тому тут її вже назвали Головною. Організатори розповідають, що ідея відкрити резиденцію святого Миколая з’явилася у 2014 році через події на сході України. Тут можна написати листа зі своїми побажаннями, залишити його на розгляд ельфові, розказати вірш Миколаєві та отримати подарунок.

«У нашій країні є дуже багато малозабезпечених дітей. Разом із партнерами ми вже другий рік поспіль створюємо свято-казку. В першу чергу це для дітей-сиріт, дітей із малозабезпечених сімей та дітей, чиї батьки загинули в АТО», – повідомив один із організаторів свята Валерій Швець.

Резиденція, розташована на території парку «Знесіння», відкрита щоденно з 12:00 до 19:00. Цього року відвідати Миколая у Львові можна до 21 грудня. Минулого року тут побували понад дві тисячі осіб.

День святого Миколая в Україні святкують за юліянським церковним календарем, і він припадає на 19 грудня. Цього дня також відзначають Міжнародний день допомоги бідним.

Про це повідомили сьогодні, 5 грудня, на «Радіо Свобода». Натомість у прес-службі міської ради повідомили «Щоденному Львову»: 

«Офіційно свою роботу Резиденція розпочне у суботу, 5 грудня, однак 4 грудня ми запросили дітей-сиріти, дітей із малозабезпечених сімей та дітей загиблих учасників АТО. Кожна запрошена дитина матиме можливість особисто зустрітись зі Святим Миколаєм, написати листа, загадати бажання, отримати солодкий подарунок та значок на пам`ять.

Під час офіційного відкриття на діточок чекатиме святкова ялинка, написання листів Святому Миколаю, камінь бажань, ярмарок, за сприятливої погоди – катання на санчатах з льодової гірки, а на завершення – великий святковий концерт. У казковій резиденції кожен зможе особисто зустрітись із чудотворцем, отримати солодкий подарунок, випити в дружньому колі ельфів какао з солодощами та зробити незабутнє фото на згадку. Кожен лист Миколай обіцяє перечитати і віддати на виконання своїм вірним помічникам – ельфам. 

Проект є здебільшого соціальним, адже приймає дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей, сиріт, дітей-переселенців, а також дітей загиблих учасників АТО. Лише минулого року було прийнято близько 2000 осіб, з них понад 300 на соціальних засадах. У цьому році сподіваємося подарувати казку ще більшій кількості відвідувачів.

Святий Миколай обіцяє здійснити мрії усіх дітлахів, які завітають до його резиденції, покласти їм особисто подарунки під подушки в ніч на 19 грудня та подарувати радість і святковий настрій маленьким гостям. Чудотворець чекає на дітей та дорослих у своїй львівській резиденції з 5 до 21 грудня 2015 року з 12.00 до 19.00 за адресою: Львів вулиця Старознесенська, 70. Телефон для довідок: +38 093 197 01 01. Бронювання квитків за тел.: +38 096 144 35 35».

Як інформував «ЩЛ», у Львові запрацювала «резиденція Святого Миколая».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів