26 жовтня до Львова привезуть мощі святого Івана Павла ІІ

16:14 24 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, в неділю, 26 жовтня, у Соборі Святого Юра буде виставлена об 11.00 реліквія.

У прес-службі міської ради повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову», що в неділю, 26 жовтня, у Соборі Святого Юра будуть виставлені для почитання мощі святого Івана Павла ІІ. У повідомленні також конкретизують:

«У рамках святкування 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля, у неділю, 26 жовтня, до Львова привезуть мощі св. Івана Павла ІІ. Адже саме після зустрічі цього Римського Архиєрея з Михайлом Горбачовим у грудні 1989 року почався процес легалізації УГКЦ.

Мощі привезуть із Кракова до Львова на прохання Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука і виставлять для привселюдного почитання у Соборі Св. Юра об 11.00, під час Богослужіння з нагоди завершення зустрічі східних католицьких ієрархів Європи, яка триває зараз у Львові. «Цей Папа увійшов в історію як той, хто зруйнував Берлінський мур. Він був великим покровителем нашої Церкви. Саме за його заступництвом УГКЦ була легалізована. Тому моліться до нього, як до «апостола миру, щоб за його молитвами в Україні і у всій Східній Європі запанував мир», – закликав Глава УГКЦ Святослав Шевчук під час прес-конференції з нагоди 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів