22 березня у Львівському Палаці мистецтв відкриють фотовиставку, присвячену Михайлові Вербицькому

17:10 20 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: dyvensvit.org

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, фотовиставка Йосипа Марухняка присвячена 200-річчю від дня народження автора мелодії Державного Гімну України та 150-річчю першого публічного виконання пісні «Ще не вмерла Україна» і є третьою персональною виставкою фотохудожника із циклу «Великі ювілеї».

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 20 березня, «Щоденному Львову»:

«У неділю, 22 березня, у Львівському Палаці мистецтв відкривається фотовиставка Йосипа Марухняка «Мелодія для нації», яка присвячена 200-річчю від дня народження автора мелодії Державного Гімну України Михайла  Вербицького і 150-річчю першого публічного виконання пісні «Ще не вмерла Україна» і є третьою персональною виставкою фотохудожника із циклу «Великі  ювілеї». За словами організаторів, у 2014 році у Львові відбулося дві персональні виставки Йосипа Марухняка, присвячені 200-літньому ювілею Тараса Шевченка («Тарасовими шляхами») та 200-літньому ювілею Маркіяна Шашкевича («Відлуння Маркіянових дзвонів»).

На новій виставці представлено 56 світлин, які сформовані у певні блоки і розповідають про життя та творчість Михайла Вербицького, вшанування його пам’яті, адже автор був присутній майже на усіх заходах, присвячених Михайлові Вербицькому. Йосип Марухняк розповів також:

«Я намагався показати дух цієї епохи через якийсь раритет: старі церковні книжки, кадильниці, хрести, через храм, присутність споруд, через архівні матеріали, а сучасність виражена через людей, які співають гімн, їхній трепет в очах, коли вони кладуть руку на серце. Так я намагаюсь показати зв’язок часу минулого і сьогоднішнього. Мова йде про державність, край, націю. Михайло Вербицький є для нас, українців, об’єднуючою постаттю – творцем гімну, видатним композитором, якого нам ще слід відкрити, релігійною особою, інтелектуалом».

Відкриття виставки о 15.00. Натомість о 16.00 Львівський Палац Мистецтв та Народний музей Тараса Шевченка запрошують на урочисту академію з нагоди 200-ліття від дня народження Михайла Вербицького.

Довідка: Йосип Марухняк – Член Національної спілки фотохудожників України – НСФУ, художник міжнародної федерації фотомитців AFIAP, член Національної спілки журналістів України, член СОФУ (Світове об’єднання фотографів – українців), учасник та призер міжнародних та всеукраїнських фотовиставок». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів