16 редакцій районних друкованих ЗМІ на Львівщині отримають дотації

13:45 25 липня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: zhitomir.info

На Львівщині визначили переможців обласного конкурсу журналістики для редакцій друкованих ЗМІ «Четверта влада».

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «До участі в конкурсі допускались редакції районних та міських друкованих засобів масової інформації Львівської області».

Начальник управління інформаційної політики Володимир Трач наголосив: «Це вперше ми проводимо конкурс «Четверта влада». Ажіотаж щодо конкурсу та необхідність стимулювання розвитку регіональної преси схиляють нас до думки, що такий конкурс має стати щорічним. Загалом на конкурс було подано понад 60 робіт, опублікованих в місцевих засобах масової інформації Львівської області за попередні шість місяців від дати оголошення конкурсу».

«Визначення переможців конкурсу базувалось на індивідуальному оцінюванні кожної роботи членами конкурсної комісії. Конкурс проводився у шістьох категоріях де, окрім першої категорії, визначались по три переможці. Переможцям конкурсу надається дотація з обласного бюджету», – поінформував також Володимир Трач.

«За задумом організаторів, конкурс має на меті популяризацію та розвиток регіональної преси, розвиток громадянського та інформаційного суспільства, включаючи створення стійких зв'язків між ЗМІ і організаціями громадянського суспільства, підтримки свободи слова, надання додаткового фінансового стимулу для покращення роботи редакцій, створення змагальності та конкурентних умов для поліпшення якісного контенту місцевих друкованих засобів масової інформації, а також для просування реформ в регіональному вимірі, сприяння публічному обговоренню та підвищення інформованості громадськості про актуальні теми сьогодення, висвітлення моніторингу й оцінки дій влади та інших інституцій на місцевому і регіональному рівнях», – повідомили також в облдержадміністрації та опублікували перелік переможців конкурсу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів