14 парафій МП на Львівщині вже перейшли до ПЦУ

13:15 4 лютого 2019 р.

Збори релігійної громади УПЦ МП у селі Грозьово в Старосамбірському районі

Збори релігійної громади УПЦ МП у селі Грозьово в Старосамбірському районі
Фото: risu.org.ua

У неділю відбулися загальні парафіяльні збори релігійної громади УПЦ МП у селі Грозьово в Старосамбірському районі Львівщини.

Про це, як повідомили в понеділок, 4 лютого, на порталі «РІСУ – Релігійно-інформаційна служба України, розповів депутат Старосамбірської районної ради Іван Пикус. За його словами, 264 жителі села Грозьово висловилися під час зборів за перехід парафії храму Богоявлення Господнього до складу Православної церкви України.

«Громада зібралась у народному домі і проголосувала за перехід. Священика, отця Василя, не було на зборах, бо він якраз служив літургію у сусідньому селі – в Дністрику, – повідомив Іван Пикус. – Але мені відомо, що він ніби підтримав рішення громади»
Відтак, парафія Грозьово стала першою громадою у Старосамбірському районі, яка вирішила перейти до ПЦУ. Окрім цієї парафії, на території району є ще дві громади УПЦ МП – у селах Торчиновичі та Дністрик.

Разом із парафією у селі Грозьово на Львівщині перейшли до ПЦУ вже 14 громад УПЦ (МП) зі 60-ти зареєстрованих. Першою рішення перейти від УПЦ МП до ПЦУ прийняли громада найбільшого храму УПЦ МП на Львівщині – церкви Петра і Павла у Жовкві.

На Сокальщині перейшли усі дев’ять громад зі своїми храмами перейшли до ПЦУ. Загалом в Україні понад 200 громад УПЦ (МП) вирішили стати частиною Православної Церкви України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів