«12 вартових» збирають кошти на відбудову замків

16:15 16 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Українські замки «зареєструвалися» на сайті знайомств – стартував проект із захисту пам’яток архітектури.

Про це повідомили в п’ятницю, 16 серпня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «В Україні стартувала благодійна ініціатива з привернення уваги до забутих замків, які потребують збереження. Місія проекту «Одинак шукає музу» від благодійного фонду «12 вартових» – зібрати кошти на відбудову 12 унікальних будівель».

«У додатку для знайомств «Tinder» днями виникли незвичайні профайли серед дівчат та хлопців, які шукають собі пару, з’явились замки-одинаки. «Самотність руйнує. Саме тому вони там, де люди максимально відкриті до нових знайомств», – пояснили «ініціатори проекту.

«Благодійний фонд «12 вартових» має на меті зібрати кошти на відбудову 12 замків України. Кожний із них – унікальна частинка історії Європи та України: найстаріший побудований в XI століття», – поінформували також у міськраді.

«Тут жили королі та графи, вирішувалась доля європейських держав, збирались коштовні бібліотеки та колекції витворів мистецтва, але тепер кожен з них покинутий. За попередньою оцінкою експертів, якщо не вжити заходів, замкам залишилося не більше 60 років до повної руйнації», – розповіли організатори акції.

«Усього за добу в «Tinder» замки зібрали сотні збігів (уподобань профілю), користувачі жваво цікавляться, ставлять питання та долучаються до ініціативи», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів