Зоозахисники й поліціянти рятували у Львові червонокнижних яструбів

09:35 23 грудня 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Одному продавцю яструбів вдалося втекти.

У Львові зоозахисники обманом визволили червонокнижних птахів. На зустріч з чоловіком, який продавав їх в інтернеті, вони прийшли з поліцією.
Яструби були замотані у тканину та перев’язані скотчем. За словами ветеринара, від цього у птахів лишилися гематоми.

Директор еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович припускає: «На пальцях лап є характерні сліди від капканів або петель. Скоріше всього, її вчили полювати з людиною, ця тварина не виявила здібностей до полювання, тому її вирішили продати».

На зустріч з чоловіком, який продавав їх в Інтернеті, прийшли з поліцією. І хоч продавцю вдалося втекти, живий товар він забрати не зміг. Змучених птахів зі слідами капканів та гематом чекає тривала реабілітація.

Оголошення про продаж яструбів побачили в мережі зоозахисники та домовилися з продавцем про зустріч на парковці супермаркету. Туди ж покликали перевдягнених у цивільне співробітників поліції.

Спершу до потенційних покупців підійшов чоловік без птахів і запевнив, що тих от-от має привезти його товариш. Продавець пояснив: «Перший раз таке попалося. Я на яструбів не полюю, нема місця, де тримати, та й сенсу. Я через що і скинув в інтернет».

Птахів він назвав купленими, а не впольованими. Щойно продавець помітив камеру, як утік, а його спільник твердив, що про продаж нічого не знав, і просто привіз птахів. За кожного яструба продавці хотіли взяти по 500 гривень.

На перевізника поліцейські склали адмінпротокол і забрали у відділ для пояснень. Слідча Любов Барвінська пояснила: «Громадянин, який продавав в інтернеті, на жаль, утік. Залишився тільки той, хто перевозив, він свою вину не визнає, оскільки каже, що не знав, шо це для продажу птахи».

Про це повідомили в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів