Затримані у Львові громадяни Росії зізналися в намірі викрасти бізнесмена (оновлено, відео)

16:59 4 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

Про це заявив сьогодні, 4 квітня, заступник прокурора області Володимир Брездень.


Відео: 5 канал

Заступник прокурора Львівської області Володимир Брездень повідомив у п’ятницю журналістам, що двом громадянам Росії, затриманим у Львові 2 квітня, оголошено підозру в скоєєні злочину, який підпадає під статтю про підготовку до викрадення та незаконного позбавлення волі громадянина України. Він також поінформував: «Кримінальне провадження відкрито органами внутрішніх справ УВС області, прокуратура проводить процесуальне керівництво за зазначеним провадженням. Слідство вимагає як запобіжний захід обрати затриманим тримання під вартою, сьогодні суд розгляне це клопотання».

За словами першого заступника прокурора області, зі затриманими проведено слідчі дії, під час яких вони розповіли, що прибули до Львова з метою викрадення одного з львівських бізнесменів та вимагання за нього викупу близько $1 млн. Речові докази, знайдені під час обшуків, підтверджують, що затримані прибули саме по цього бізнесмена.

Затриманим інкримінується частина 2 статті 146 Кримінального кодексу України (підготовка до викрадення та незаконного позбавлення волі громадянина України).

Прокурор також повідомив, що слідство розглядає й інші версії перебування громадян Росії у Львові, зокрема, причетність до можливої диверсійної діяльності на території України.

За словами Володимира Брезденя, затримані є безробітними громадянами Російської Федерації, 1986 і 1987 років народження. За даними правоохоронців, їх раніше не притягували до кримінальної відповідальності.

Перший заступник прокурора не повідомив натомість про те, звідки саме прибули затримані, але зазначив, що це не жителі прикордонних з Україною районів. За його інформацією, вони прибули в нашу країну через білоруський кордон.

Він зауважив, що стосовно них відкрито також кримінальне провадження за фактом виявлення в машині затриманих боєприпасів. Самі боєприпаси відправлено на експертизу.

Володимир Брездень розповів також, що під час затримання громадяни Росії не чинили опору, їх забезпечено перекладачем і їм надано адвоката. Зараз вони перебувають у СІЗО.

Про це повідомляє сьогодні, 4 квітня, «Інтерфакс-Україна». Натомість «5 канал» інформує в п’ятницю:

«Двох громадян Російської федерації, яких підозрюють у намірі викрасти львівського бізнесмена, затримали у Львові.

Упродовж двох тижнів росіяни перебували на території Львівщини й вели стеження за потенційним заручником. Під час допиту затримані зізналися – за викрадення людини мали отримати винагороду у розмірі близько мільйона доларів.

Утім, слідчі органи розглядають й іншу версію – зокрема, зумисну дестабілізацію ситуації на Львівщині організованою групою людей. Адже при огляді автомобіля, який належить одному із затриманих, працівники правоохоронних органів вилучили боєприпаси – тротилову шашку, електродетонатор та набої. 

В них вилучені мобільні телефони, засоби зв’язку, перевіряються місця, де вони проживали, адже два тижні вони тут пересувалися, їздили, можливо й контактували з іншими людьми. Таке допускається і буде перевірено в ході розслідування», – повідомив Володимир Брездень, перший заступник прокурора у Львівській області. Зараз підозрювані перебувають у СІЗО, їм загрожує до п’яти років позбавлення волі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів