Затримали проректора на хабарі з $2000 за вступ в аспірантуру

13:41 13 вересня 2024 р.

Фото до новини

За ці кошти він обіцяв допомогу військовозобов’язаному у вступі до аспірантури, що автоматично звільняло від мобілізації.

Про це інформує Київська міська прокуратура, пише DailyLviv.com.

За даними джерел РБК-Україна, мова йде про Національний університет біоресурсів і природокористування України (НУБІП України) та про проректора Валерія Іщенка.

За даними слідства, чоловік на прохання свого знайомого з Харкова, який хотів вступити до аспірантури денної форми навчання для отримання відстрочки від мобілізації, звернувся до проректора університету із з питанням щодо процедури вступу до аспірантури університету.

"Проректор повідомив, що серед вступників наразі велика конкуренція, проте він зможе вирішити питання з членами екзаменаційної комісії, оцінивши свої "послуги" у 2 тисячі доларів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Понад 5 тис. аспірантів внесли до єдиної бази цьогоріч «заднім числом»

Зрештою 28-річний чоловік вступив на одне з двох бюджетних місць в аспірантурі університету на публічне управління та адміністрування і це при тому, що на ці місця претендувало 12 абітурієнтів.

"Під час передачі 2 тисяч доларів США проректора університету затримали. Йому повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання щодо застосування запобіжного заходу стосовно підозрюваного", - додали в прокуратурі.

Читайте також: «Відфільтрувати реальних науковців». В Україні запровадять державний залік для аспірантів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів