Затримали офіцера-прикордонника з Мукачівського загону

12:37 7 липня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні на Закарпатті під час отримання неправомірної вигоди затримали виконувача обов’язків начальника одного з відділень прикордонної служби Мукачівського загону.

Хабарник вимагав та отримав неправомірну вигоду у розмірі 720 доларів США за сприяння незаконному переміщенню через кордон в Румунію тютюнових виробів - 18 ящиків сигарет. Його затримали співробітники підрозділів внутрішньої та власної безпеки (ВВБ) Держприкордонслужби, ВБКОЗ СБУ у Закарпатській області та слідчі ДБР.

Слідчо-оперативні заходи відбувалися під процесуальним керівництвом військової прокуратури Ужгородського гарнізону в рамках кримінального провадження, внесеного за повідомленням офіцерів ВВБ Держприкордонслужби України за ст. 368 ККУ «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою».

Слідчі дії тривають. У разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Цієї ночі прикордонники відділу «Дякове» Мукачівського загону, припинили чергову спробу тютюнової контрабанди. У ході реалізації оперативної інформації про можливу протиправну діяльність, прикордонний наряд загледів поблизу кордону групу осіб з пакунками. Законні вимоги правоохоронців зловмисники проігнорували навіть після попереджувальних пострілів, натомість покидали свої ноші та вдались до втечі. Під час огляду місцевості військовослужбовці виявили 8 ящиків з тютюновими виробами. Зловмисники планували потай перемістити до сусідньої Румунії 4000 пачок безакцизних сигарет. За фактом виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого статтею 204 ККУ "Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів", до ГУ ДФС у Закарпатській області направлено повідомлення.

Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

У вантажному поїзді до Польщі знайшли понад 6 тисяч пачок контрабандного курива, повідомляв "Щоденний Львів". А колеги Заброварної затримали у ПП Рава-Руська вантажівку з взуттям.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів