Затримали ексвисокопосадовця ЗСУ за незаконне збагачення на майже ₴58 млн

11:17 21 березня 2024 р.

Фото до новини

Працівники Державного бюро розслідувань у співпраці з Офісом генерального прокурора викрили на незаконному збагаченні колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики Збройних сил України.

 Про це інформують ДБРОГП, пише DailyLviv.com.

У повідомленні правоохоронців не вказано ім'я військового, за даними ж Української правди, йдеться про Олександра Козловського.

За даними слідства, чиновник у 2022-2023 роках набув необґрунтованих активів на суму майже 58 млн грн. Зокрема йдеться про автомобіль "Toyota", квартиру в Києві, 53 земельні ділянки на території України та інше майно.

Читайте також: Самбірський ексвійськком задекларував ₴6,4 млн, 6 квартир та новий Lexus

Крім того, підконтрольні посадовцю підприємства придбали склад площею 2000 м2 та єдиний майновий комплекс експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Сума незаконно набутих коштів більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує його законні доходи, зазначають в ОГП.  

Підозрюваного у незаконному збагачені, Козловського, затримали. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Штаб-сержант ТЦК брав хабарі будматеріалами

На цей час проводиться обшук за місцем проживання експосадовця.

На незаконно набуті активи судом накладено арешт, додають у прокуратурі.

Нагадаємо,  Міноборони розриває всі контракти з компаніями, пов'язаними з Гринкевичами.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів