Затримано можливого учасника побиття Чорновіл, – ГПУ (відео)

16:58 25 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: telegraf.com.ua

За даними слідчих, він – «власник автомобіля на якому зловмисники прибули на місце події».


Відео: 5 канал

Про це  повідомив кореспонденту інформагенції «Українські Національні Новини» його співрозмовник в органах слідства. Наразі, за його словами, перевіряється можливість його причетності до побиття громадського діяча й журналістки Тетяни Чорновіл.

«УНН» інформують також, що Президент Віктор Янукович засудив цей прояв насилля та наголосив, що правоохоронці мають розкрити цей злочин та притягнути винних до відповідальності», відтак вимагає від них терміново вжити всіх необхідних заходів для його розслідування. Зокрема він звернувся з відповідними проханнями до Генерального прокурора України та міністра внутрішніх справ України.

Своєю чергою, в Генпрокуратурі повідомили, що процесуальне керівництво слідством із приводу цього злочину здійснює заступник голови ГПУ Роман Андрєєв. Натомість Генпрокурор Пшонка заявив, що розслідування перебуває під його особистим контролем і вже до вечора 25 грудня він очікує перших результатів розслідування.

Міліція Київської області вже відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на громадську активістку та журналістку Тетяну Чорновіл. Однак внесла його до ЄРДР за явно неадекватним положенням Кримінального кодексу – за частиною 2 його статті 296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб).

Тим часом чоловік журналістки, Микола Березовий, повідомив газеті «Вести», що його дружина запам'ятала обличчя нападників. Про це вона сказала, зателефонувавши її вночі.

Лікарі, за словами Березового, кажуть, що для відновлення буде потрібно оперативне втручання. «Таня у свідомості зараз. У неї больовий шок, так що її накололи ліками. Адже у неї зламаний ніс, численні переломи лицьових кісток - потрібне відновлення тканин перед втручанням», – повідомив також Березовий.

Він також поінформував, що за Тетяною давно велося стеження і їй погрожували. «Ми впевнені, що це замовлення Пшонки, Захарченка чи Медведчука. А те, що міністр внутрішніх справ взяв на контроль справу про побиття Тані – просто смішно, він, таким чином, намагається відмитися», – підсумував Березової.

Якщо ж його інформація відповідає дійсності, то більш ніж сумнівною виглядає версія правоохоронців, що Чорновіл могли жорстоко побити через звичайну ДТП.

Як інформував «ЩЛ», сьогодні вночі жорстоко побили журналістку Тетяну Чорновіл, котра зокрема цікавилася «новим Межигір'ям», причому це побиття анонсували за 8 годин до нього, активісти Євромайдану, протистуючи проти нього, заблокували МВС, а о 17.00 протестуватимуть журналісти Львова, тим часом ГПУ заявила, що знає причетних до побиття Чорновіл.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів