Залужний прокоментував прослуховування в кабінеті

12:13 18 грудня 2023 р.

Фото до новини

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вперше прокоментував новину про прослуховування, яку знайшли в його кабінеті.

Про це повідомляє DailyLviv.com  з посиланням на РБК

"Скажу вам так: це те приміщення, яке я мав використовувати сьогодні. В ньому вчора в ході перевірки знайшли (прослуховування - ред.)", - сказав Залужний.

Він також підтвердив, що цей кабінет не був постійним його місцеперебуванням.

"В мене є декілька місць, де я працюю. І от в одному з них це сталося. Я там давненько вже не був. Але ми перевірили і знайшли (прослуховування - ред.)", - розповів головком.

Він також розповів, що в цей кабінет він мав прийти сьогодні о 07:00 ранку. І зайшов туди вже після перевірки.

На питання, чи могла там озвучуватися інформація, що становить державну таємницю, то він сказав наступне:

"Це приміщення і раніше використовувалося. Але перерва була досить суттєвою. Тому це просто вже під мою зустріч, мабуть, готувалися".

Зокрема,  Генштаб офіційно заявив, що 17 грудня під час планової перевірки приміщень, в одному з місць дислокації було виявлено елементи обладнання для зняття інформації.

Пристрої для прослуховування були встановлені у кабінетах, призначених для роботи головнокомандувача Збройних сил України та працівників Апарату забезпечення його діяльності.

Нагадаємо, СБУ відкрила кримінальне провадження щодо прослуховування Залужного. Техніку виявлено не безпосередньо в кабінеті Валерія Залужного, а в одному з приміщень, яке могло в майбутньому використовуватись Головнокомандувачем ЗСУ для роботи.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів