За відсутність маски на вулиці штраф не передбачений

18:16 8 листопада 2020 р.

Фото до новини

Законом встановлюється адміністративна відповідальність за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно, що закривають рот та ніс.

Штраф за це становитиме від 170 до 255 грн, повідомив Мін'юст.

Верховна Рада України в цілому ухвалила підготовлений Мін’юстом Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» (реєстр. № проекту 3891). Закон передбачаєт, що представники поліції, санітарно-епідомологічної служби та органів місцевого самоврядування зможуть на місці накладати штрафи на осіб за відсутності у них маски або за маску на підборідді під час перебування у громадському місці. Про це повідомив заступник міністра юстиції Олександр Банчук.

«Послаблення карантинних заходів українським суспільством сприймається як скасування карантину, відповідно, серед населення держави виникла стійка тенденція щодо нехтування рекомендаціями в частині носіння в громадських місцях та транспорті засобів індивідуального захисту. Усе це негативно впливає на розповсюдження коронавірусної інфекції в державі – чи не щодня МОЗ України фіксує нові антирекорди по кількості недужих. Така ситуація свідчить про актуальність та нагальність ухваленого Закону», – зазначив Олександр Банчук.

Законом встановлюється адміністративна відповідальність за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно, що закривають рот і ніс. Штраф за це становитиме від 170 до 255 грн.

З цього випливає, що за відсутність маски на вулиці штраф не передбачений. Це підтвердив сьогодні міністр юстиції.  Не штрафуватимуть також неповнолітніх. 

Коронавірус забрав життя 56-річного завідувача відділення Львівської інфекційної лікарні

Covid-19: неприпустимо змушувати пацієнтів закуповувати за свої кошти ліки, - міністр

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів