За ігнорування повістки військового комісаріату засуджено 27-річного львів’янина

11:50 5 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 17tv.com.ua

Сихівським районним судом міста Львова винесено вирок стосовно 27-річного львів’янина, який ухилявся від призову за мобілізацією.

27-річний львів’янин, отримавши повістку та будучи, згідно з висновком військово-лікарської комісії, придатним до проходження військової служби, без поважних не прибув причин у визначений час до Галицько-Франківського об’єднаного районного військового комісаріату. Таким чином він скоїв кримінальне правопорушення, передбачене статтею 366 Кримінального кодексу України.

Судом затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим, та призначено покарання – два роки позбавлення волі з іспитовим строком один рік шість місяців. Про це повідомили сьогодні, 5 серпня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли:

«На даний час на території Львівської області триває досудове розслідування у 143-х кримінальних провадженнях за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених статтею 336 (ухилення від призову за мобілізацією) та 27-ми – за частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України в особливий період). Із зазначеної кількості кримінальних проваджень, у 21-му випадках обвинувальні акти вже скеровано до суду (стаття 336 Кримінального кодексу), по 10 з яких уже винесено обвинувальні вироки (у тому числі один – з реальною мірою покарання)». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів