За підроблення права власності на приміщення у центрі Львова судитимуть шахрая з Рівненщини

11:40 20 лютого 2024 р.

Фото до новини

Мова йде про нежитлове приміщення – цокольний поверх загальною площею майже 62 м кв, який розташований у будинку на одній із центральних вулиць міста.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура, пише DailyLviv.com.

За процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури міста Львова завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 34-річного чоловіка. Йому інкриміновано шахрайство, легалізація майна, одержаного злочинним шляхом та використання свідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209, ч. 4 ст. 358 КК України).

Слідством встановлено, що мешканець Рівненщини шахрайським способом заволодів приміщенням у Львові. 

Для цього обвинувачений звернувся з підробленим документами до державного реєстратора для оформлення права власності на вищевказане майно, яке на той момент перебувало у комунальній власності.

Надалі, звернувся до нотаріуса та згідно з актом приймання передачі передав вищевказане приміщення до статутного капіталу одного із товариств Львова. В результаті протиправних дій відчужив незаконно набуте нерухоме майно та завдав громаді міста майнову шкоду на загальну суму 1, 5 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №1 Головного управління Національної поліції у Львівській області, оперативний супровід – УСБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів