Їхав на причепі з дровами. На Львівщині загинув підліток

10:01 6 березня 2024 р.

Фото до новини

Дорожньо-транспортна пригода сталась 5 березня близько 14.00 на перехресті вулиць Самбірської - Степана Бандери у місті Рудки, Самбірського району.

Про це повідомила поліція Львівської області, пише DailyLviv.com.

Встановлено, що затриманий керував автомобілем «Тойота Корола» у стані алкогольного сп’яніння. За скоєне йому загрожує покарання – позбавлення волі на строк до десяти років.

Як попередньо встановили правоохоронці, 24-річний мешканець району, водій автомобіля «Тойота Корола», перевозив дрова у причепі. Зверху на дровах перебували троє хлопців - двоє 21-річних та один неповнолітній віком 17 років, усі мешканці Самбірщини. 

Читайте також: На Львівщині загинув велосипедист

Проїжджаючи перехрестя, водій не дотримався вимог Правил дорожнього руху, внаслідок чого причіп перекинувся, а люди, які були у ньому, випали на проїзну частину. Від отриманих травм молодший з хлопців помер на місці ДТП, а його старші товариші з тілесними ушкодженнями були доставлені у лікарню.

Також було встановлено, що водій «Тойоти» керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

За фактом слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту поліції Львівщини відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Читайте також: П'яний водій на «Audi» ледь не вбив свою пасажирку

Водій автомобіля затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів