Яворівський полігон – «зона без самогону»

16:09 7 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: wikipedia.org

За кілька останніх місяців військові патрулі склали таку ж кількість протоколів за вживання алкоголю військовослужбовцями на Яворівському полігоні та в навколишніх селах, скільки за увесь минулий рік.

Про це сьогодні, 7 квітня, під час дискусії на тему «Військовий патруль на Львівщині: права, обов’язки і координація дій із правоохоронними та громадськими структурами» повідомив заступник начальника Західного територіального управління військової служби правопорядку ЗСУ, підполковник Федір Федчик.
 
Нагадаємо, що недавно на Львівщині військовослужбовці на вимогу громадських активістів розпочали воювати проти «зеленого змія», який підступно інфікує наших військовослужбовців, починаючи з полігону та закінчуючи зоною АТО.

- Стан справ, коли це все починалося і тепер – змінився. Люди зрозуміли, що це  (алкоголь – ред.) дійсно біда, - каже підполковник Федір Федчик.

За словами Федора Федчика, за діями військовослужбовців – щоби не купували та не вживали алкоголь – стежать військові патрулі. А ось боротися з місцевими мешканцями, які женуть самогон, патрулі не мають права.

За словами керівника Західного регіонального медіа-центру Міноборони України, підполковника Олександра Поронюка, коли приїжджає військове начальство, то місцеві мешканці кажуть, що вони «все розуміють», але після цього все ж продовжують гнати оковиту.

- У нас є категорія людей, яка з цього живе, заробляє. І апарати у багатьох під стріхою стояли не один рік, і зараз в три зміни працюють. Але коли приходять представники громадських організацій, то переконати вдається набагато швидше, - каже Олександр Поронюк.

Що стосується військових, то, на переконання підполковника Поронюка, замало сьогодні тільки морального впливу.
- Громадянин повинен знати: якщо він не виконує свої обов’язки, то держава може застосувати до нього свої засоби впливу – затримання військовослужбовця за непокору, за невиконання наказу, за дезертирство, за ухиляння від військової служби, - каже він.

За словами Олександра Поронюка, надзвичайно важко було спілкуватися з військовослужбовцями ще минулого року.
- Тому що люди поприходили з мирного життя, і всі ніби готові робити щось, а коли треба щось конкретно: створити блок-пост, створити опорний пункт, то він копати не буде, він чергувати не буде, він не для того йшов в армію, - сказав підполковник.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів