Януковича оголошено в розшук, його помічено в бункері в монастирі (відео)

11:12 24 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: Espreso.tv

Виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Арсен Аваков заявив у понеділок, що проти екс-президента порушено кримінальну справу.

Арсен Аваков написав сьогодні, 24 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «Інформую на сьогоднішній ранок. Порушено кримінальну справу за масових вбивств мирних громадян. Янукович і ряд інших посадових осіб оголошено в розшук».

Виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ розповів також про те, що робив Янукович після того, як вилетів 21 лютого в п'ятницю він у супроводі Андрія Клюєва вертольотами з Києва в Харків. 22-го в суботу Янукович, переночувавши в державній резеденціі в Харкові, вирішив все-таки не брати участі в з'їзді депутатів партії регіонів у Харкові, записав відеозвернення і вертольотом полетів до аеропорту Донецька.

Після прибуття в аеропорт Донецька з вертольоту він разом зі супроводом пересів на два приватних літака типу Фалькон і намагався вилетіти. Однак прикордонна служба перешкодила цьому.

Після цього Янукович відбув до державної резиденції в Донецьку, де провів декілька годин. Пізно ввечері 22-го лютого в кортежі без супроводу ДАІ Янукович відправився до Криму.

23-го у неділю він прибув у Крим. Там Янукович зупинився в одному з приватних санаторіїв – навмисно, як підкреслює Аваков, ігноруючи державні спецоб'єкти, в тому числі – спеціалізовану президентську державну дачу, на яку раніше хотів приїхати. Виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ розповів також: «Дізнавшись про рішення парламенту стосовно призначення в.о. президента України Олександра Турчинова, і про виліт до Криму новопризначених голів МВС та СБУ, Янукович поспіхом залишив приватний санаторій у напрямку до аеропорту Бельбек , в якому на цей час вже перебували ми з Наливайченком».

О 23:50 Янукович, не доїждхавши до аеропорту Бельбек, зупинився в приватній резиденції в районі Балаклави. Новообраний голова силового відомства додає: «Зібрав свою охорону – запитав , «хто з ним буде в супроводі далі» , а «хто залишиться тут». Частина співробітників УДО висловили бажання «залишитися тут». Янукович, попрощавшись з ними – передав офіційну відмову від державної охорони».

Аваков поінформував також: «З тією частиною охорони, яка залишилася, Янукович, у супроводі Андрія Клюєва трьома машинами відбув у невідомому напрямку, відключивши всі види зв'язку», 

Натомість народний депутат Олександр Бригинець повідомляє сьогодні, 24 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Янукович сховався в бункері в монастирі Московського патріархату. Монастир, в якому ховається В. Янукович знаходить у Волновасі (Донецька область) на території Форест Парку – це Свято-Нікольський монастир УПЦ МП. Той самий, в якому жив і помер духівник В. Януковича – Зосима. 

У цьому монастирі є трьохповерховий підземний бункер, накшатл тих, які будували собі Гітлер чи Гіммлер, і він забезпечений усім необхідним. Нагадаю, що разом із В. Януковичем там перебуває кількасот охоронців та деякі персонажі із його близького оточення. 

Історія іронізує над нами. Коли В. Янукович поглумився над майданівцями 30 листопада, ми змушені були ховатися за стінами Михайлівського собору Київського патріархату. Коли настав час розплати за гріхи, В. Янукович сховався біля могили свого духівника у монастирі Московського патріархату. 

Коли вже в Україні буде єдина церква? Коли не буде підконтрольної Москві церкви, де можуть в бункерах ховатися злочинці? Я як громадянин і віруюча людина вимагаю термінового проведення Собору, який би проголосив створення єдиної помісної української церкви без Київських і Московських патріархатів. Не можуть церкви роз’єднувати народ: одна церква для людей і одна для Януковича. Повинна бути одна для всіх».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів