Виступи українських спортсменів на міжнародних змаганнях під загрозою, – СБУ

17:10 23 серпня 2019 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: noc-ukr.org

Виступи українських спортсменів на міжнародних змаганнях під загрозою через сумнівні закупівлі лікарських засобів та медичних препаратів для спортсменів.

Про це повідомили в п’ятницю, 23 серпня, на сайті СБУ, де також розповіли: «Оперативники спецслужби встановили, що посадовці держустанови «Управління збірних команд та проведення спортивних заходів «Укрспортзабезпечення», яка перебуває у сфері управління Міністерства молоді та спорту України, у порушення вимог законодавства закупили у приватного підприємства лікарські засоби та медпрепарати на суму понад вісім мільйонів гривень»

«У рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, задокументовано, що закуплена продукція взагалі не належить до лікарських засобів. До того ж частина препаратів, переданих спортсменам під виглядом лікарських медичних препаратів, не пройшла відповідний контроль у Національному антидопінговому центрі», – поінформували також у СБУ.

«Через дії посадовців державному бюджету України завдано збитки на більше ніж вісім мільйонів гривень та поставлено під загрозу виступи на міжнародних змаганнях національних команд у зв’язку із відсутністю допінг-контролю продукції», – розповіли також у СБУ.

«Наразі головному лікарю Міністерства молоді та спорту України оголошено про підозру у скоєнні злочину, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, задіяних у протиправному механізмі, та притягнення їх до кримінальної відповідальності», – повідомили також у СБУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів