Винуватець смертельної ДТП на Львівщині перевищив норму алкоголя вп’ятеро

20:45 23 квітня 2018 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Прокурори вимагатимуть для свого колеги цілодобового домашнього арешту.

«Телевізійна служба новин» каналу «1+1»  з’ясувала подробиці загибелі в ДТП біля села Торгановичі на Львівщині 63-річного Івана Яреми. Зокрема, його племінниця Ірина Холодова розповіла: «То було страшне – не було на тій людині живого місця».

«Руки, ноги – все поламане. Голова, череп», – доповнила родичка загиблого Ганна Заріцька.

Родичі розповіли також, що Іван Ярема повертався ввечері маршруткою з міста, а оскільки мав ураження слуху, то міг не почути оголошення про свою зупинку і кількасот метрів пішки повертався до села в темряві. В цей час у нього і влетіла машина прокурора.

Односельчанин загиблого Володимир Лоїш розповів: «Ішов по узбіччю і, певне, переходив. Там пішохідний перехід недалеко. Чи на пішохідному, чи за переходом – казали, що на капоті протягнули, швидкість була дуже велика. Він глухонімий був, сигналь не сигналь – треба бути уважним водіям вже».

За кермом авто був 29-річний районний прокурор, якому вже оголосили про підозру. Його колеги підтверджують, що чоловік був п’яний.

Прокурор Львівської області Юрій Квятківський розповів: «У його крові медиками був виявлений алкоголь. На алкотесті показав 1,2 промілле».

Попри те, що це вп’ятеро більше від норми, обвинувачі вимагатимуть для порушника не ув’язнення, а цілодобового домашнього арешту. Бо з місця ДТП прокурор не тікав, а людину збив не на зебрі.

Обласний прокурор наголосив: «Це було за межами пішохідного перехода. Дорожньо-транспортна пригода сталася на проїжджій частині, не на узбіччі, не на зустрічній».

З якою швидкістю рухався автомобіль-убивця – поки що невідомо. Водій запевнив слідчих, що їхав не більше 90 кілометрів за годину. Зараз прокурор – у лікарні, в нього забої після ДТП, але його родичі із близькими загиблого вже поспілкувалися.

Племінниця Ірина Холодова розповіла: «Приїжджали його родичі, вони нам дійсно допомогли. Зла на нього ми тримаємо. Він, певне, теж має родину, жінку, дітей».

За скоєння смертельної ДТП у нетверезому стані прокурору загрожує до восьми років позбавлення волі. Про це повідомила сьогодні, 23 квітня, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1».

Як інформував «ЩЛ», п'яний прокурор збив на Львівщині пішохода насмерть.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів