Викрадачі лідера Автомайдана катували його й розпинали (відео)

00:52 31 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ТСН

Дмитро Булатов зауважив, що вони розмовляли так, як приїжджі з Росії.


Відео: ТСН

Один із лідерів Автомайдану – Дмитро Булатов, якого викрали невідомі ще 23 січня, й котрого знайшли закатованим 30 січня ввечері в селі Вишеньки Бориспільського району під Києвом, дав ексклюзивне інтерв'ю для «ТСН». Як розповідає його кореспондент, Дмитро – дуже побитий, але ходить сам.

Булатов не знає про те, хто його викрав, але зауважив, що злочинці розмовляли так, як приїжджі з Росії. Вони його били, катували, різали, намагалися виколоти йому око, але, на щастя, не зробили цього, й навіть розпинали – він має проколи на руках.

За словами Булатова, «діяли професіонали». Увесь час його тримали в суцільний темряві й упродовж перших днів навіть не годували. Активіст розповів також: «Мене розпинали, пробивали вухо, різали лице. На моєму тілі не залишилось жодного живого місця. Мені постійно закривали очі, тому я не бачив, хто мене катував. Але у викрадачів був російський акцент».

Дмитро Булатов пообіцяв пізніше, після реабілітації, розповісти більш детально про своє викрадення й катування, якому його піддавали впродовж тиждня. Активіст Автомайдану також розповів, що після тижня катувань його просто вивезли в ліс і кинули там.

Але він самотужки дійшов до найближчого села, а вже там його підібрав місцевий чоловік, нагодував і дав подзвонити. До Дмитра одразу приїхали друзі й журналісти.

Зараз його відвезли до лікарні «Борис», де йому надають медичну допомогу. На часі туди вже приїхав і Віталій Кличко, і нардепи.

Натомість народний депутат Анатолій Гриценко повідомляє на своїй сторінці у мережі «Facebook»:

«Щойно говорив з Дмитром Булатовим. Головне, живий! Усі ці дні його катували, різали, розпинали. Каже, росіяни. Деталі розповість сам, пізніше.

Усе тіло болить, з порізаного вуха ллється кров... Але духом сильний! На слова підтримки бадьоро відповів: «Слава Україні!». 

Отже, як бачимо, ті, хто «розмовляли, як приїжджі з Росії», явно «підливають масло у вогонь» конфлікту в Україні між її владою та її опонентами. Чи не для того, щоб у влади не залишилися іншого виходу, окрім «обійм» Кремля?

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів