ВР «ухвалила» підняттям рук антимайданівські «закони» (відео)

13:47 16 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pravda.com.ua

Влада нелегітимно обмежує конституційні права громадян.


Відео: 5 канал

235 провладних депутатів Верховної Ради проголосували сьогодні, 16 січня, підняттям рук за посилення захисту суддів та працівників правоохоронних органів і більш жорсткі обмеження на проведення масових акцій. У пояснювальній записці необхідність прийняття цього закону «обгрунтовано суттєвим загостренням політично-соціальної кризи», про яке сказано так: «Непоодинокими стали випадки масових заворушень, втручання в роботу державних та правоохоронних органів, відбуваються захоплення будівель державної та комунальної власності, набули широкого розповсюдження прояви вандалізму та екстремізму, значно збільшилась кількість хуліганських дій».

Тому відтепер рух у автоколонах із більш, аніж п’ять машин, без узгодження с МВС караються штрафом від сорока до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на 1-2 роки з вилученням транспортного засобу. Крім того, участь масових акціях «у масці, шоломі або з використанням інших засобів чи способів маскування» тягне за собою накладення штрафу чи адміністративним арештом.

Встановлення під час них «малих архітектурних форм» без дозволу МВС каратиметься схожим чином. За незаконне збирання, зберігання чи поширення конфіденційної інформації про суддю, його близьких родичів чи членів сім’ї, а також образу чи вчинення тиску на суддю тепер можна отримати штраф від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів чи два роки в'язниці.

Про це повідомляє в четвер «Українська правда». Натомість кореспондент «УНН» повідомляє сьогодні, 16 січня:

«Верховна Рада дозволила забирати машини у осіб, які блокуватимуть дорожній рух. Згідно з документом, колона автомашин від п’яти транспортних засобів мають погоджувати свій рух з ДАІ, а в разі, якщо вони цього не роблять, а дії такої колони призводять до блокування чи створення перешкод для дорожнього руху, то винні особи можуть бути оштрафовані на суму від 40 до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (до 850 грн), або позбавлені прав на термін до 2 років з оплатним вилученням машини, чи без такого. 

Цим же документом посилюється відповідальність за керування транспортним засобом особою, яка не має на це право. Відповідно до закону, у разі, якщо водій транспортного засобу не має прав, то власник машини штрафується, а також машину може бути вилучено. 

Також документом передбачено штрафи за роботу інформаційних агенцій без державної реєстрації. Згідно з документом, за такі дії винні можуть бути оштрафовані на суму від 600 до 1 000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, 3 січня 2014 року близько двадцяти представників правоохоронних органів, більшість із яких – майори і підполковники, затримали один із автомобілів учасників Автомайдану, що пікетували Межигір'я. 

Як відомо, акція громадських активістів Автомайдан є складовою частинию протестного руха під загальною назвою Євромайдан, що розгорнувся в Україні в останні місяці минулого року».

Як інформував «Щоденний Львів», ВР дозволила судити без обвинуваченого й захисту.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів