ВР дозволила судити без обвинуваченого й захисту (відео)

12:59 16 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: socportal.info

Зокрема цей репресивний закон стосується екс-прем'єра Юлії Тимошенко, якій неодноразово приписували відмову прибути на розгляд її справи одіозною українською Фемідою.

235 депутатів Верховної Ради проголосували «за» прийняття за основу й в цілому законопроекту № 3587 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України» (щодо заочного кримінального провадження)». Зокрема цей документ дозволяє проводити заочне кримінальне провадження.

Упояснювальній записці до нього стверджується: «Заочне кримінальне провадження здійснюватиметься у випадку, якщо підозрюваний чи обвинувачуваний у вчиненні кримінального правопорушення ухиляється від прибуття на виклик до органу досудового розслідування або суду і при цьому здійснення кримінального провадження визнано можливим за його відсутності».

Повідомляючи про це сьогодні, 16 січня, «Українська правда» нагадує: «Як відомо, раніше екс-прем'єр Юлія Тимошенко неодноразово відмовлялася прибути на судове засідання у її справі».

Натомість «Українські Національні Новини» конкретизують у четвер цей черговий акт сваволі влади:

«У парламенті легалізували заочне кримінальне провадження. Депутати 235 голосами підтримали відповідний законопроект «Заочне кримінальне провадження», передає УНН. Зазначимо, що голосування відбувалося підняттям рук. 

Згідно з документом, заочне кримінальне провадження розглядається без участі підозрюваного та його представників у разі, якщо підозрюваний ухиляється від прибуття на виклик до відповідних органів. Відповідно до цього закону підозрюваний вважається таким, що ухиляється, якщо він повторно не прибув на виклик, будучи належним чином повідомлений, або якщо був відсутній без поважних причин. 

Рішення щодо здійснення заочного кримінального провадження приймається слідчим за погодженням з прокурором, чи прокурором під час досудового розслідування. Також таке рішення може ухвалити суд під час розгляду справи. При цьому закон дозволяє оскаржити рішення про розгляд кримінальної справи без участі захисту».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів