Військова прокуратура вимагає повернути майно Міноборони у Львові

17:20 30 вересня 2019 р.

Сихівський районний суд

Сихівський районний суд
Фото: foursquare.com

Військова прокуратура Західного регіону України заявила до суду позови щодо повернення до державної власності нерухомого майна Міноборони України

Про це повідомили в понеділок, 30 вересня, у Військовій прокуратурі Західного регіону України, де також розповіли: Заступником військового прокурора Львівського гарнізону до господарського суду Львівської області подано позов про витребування на користь держави в особі міністерства оборони України нерухомого майна у Львові по вул. Луганській. Площа нерухомості – 2,5 тисячі квадратних метрів, а вартість – понад 30 мільйонів гривень».

«Майно – офісне та технічні приміщення одного з державних підприємств незаконно відчужено з державної власності за зведеним виконавчим провадженням ще 2013 року через прилюдні торги. Однак, реалізація відбулася в порушення Закону України «Про введення мораторію на примусову реалізацію майна». Крім того, дана нерухомість реалізована за цінами нижче ринкових», – поінформували також у прокуратурі.

«У зв’язку з відмовою товариства з обмеженою відповідальністю, яке стало власником зазначеного майна на підставі незаконних прилюдних торгів, добровільно його повернути у власність держави. Заступником військового прокурора Львівського гарнізону заявлено до суду відповідний позов», – розповіли також у прокуратурі.

«Крім цього, прокуратурою регіону встановлено факт незаконної реалізації одним із концернів, у тому числі за заниженою ціною, нерухомого майна – колишнього приміщення кафе на вулиці Стрийській у Львові. Воно теж перебувало у власності держави в особі Міністерства оборони України», – повідомили також у прокуратурі.

«Площа цього майна – 161 квадратний метр, а його вартість – понад чотири мільйони гривень. У зв’язку з цим, до Сихівського районного суду Львова заявлено відповідний позов про витребування вказаного нерухомого майна до державної власності», – поінформували також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів