Військова прокуратура оскаржила рішення госпсуду щодо 10 гектарів землі під Львовом

16:39 19 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили в четвер у прес-службі військової прокуратури Західного регіону України, касаційну скаргу цієї установи розглянув Вищий господарський суд.

Вищий господарський суд України, розглянувши касаційну скаргу першого заступника військового прокурора Західного регіону, скасував повторні незаконні рішення судів першої та апеляційної інстанцій, а справу передав на новий розгляд до господарського суду Львівської області. Так, у 2006 році військовий прокурор регіону звернувся до господарського суду Львівської області з позовом про визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки Міністерства оборони України, яка знаходиться у селі Скнилів поблизу м. Львова.

Загальна площа вказаної землі становить 10,1 га, а її вартість – понад 1 млн грн. Вказана справа спершу неодноразово зупинялася, а згодом, після її розгляду по суті, судом відмовлено у задоволенні позовних вимог.

Військова прокуратура не погодилась з такими судовими рішеннями і заперечила їх у Вищому господарському суді України, який за наслідками розгляду касаційної скарги їх скасував та направив справу на новий розгляд до суду першої інстанції. Проте, при новому розгляді суди вкотре незаконно відмовили в задоволенні позову.

Лише завдяки послідовній позиції прокуратури незаконні судові рішення повторно оскаржено до Вищого господарського суду України та в черговий раз забезпечено їх скасування. При новому розгляді справи місцевий господарський суд зобов’язав врахувати численні докази приналежності спірної земельної ділянки Міністерству оборони України.

Про це повідомили сьогодні, 19 березня, в прес-службі військової прокуратури Західного регіону України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів