Верховна Вада ухвалила Кодекс з процедур банкрутства

14:15 18 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: glavcom.ua

За законопроект №8060 проголосували 237 народних депутатів.

Про це повідомили в четвер, 18 жовтня, в інтернет-виданні «Економічна правда» , де також розповіли: «Кодекс встановлює умови та порядок відновлення платоспроможності боржника-юридичної особи або визнання його банкрутом з метою задоволення вимог кредиторів, а також відновлення платоспроможності фізичної особи. Метою документа є підвищення ефективності процедур банкрутства, рівня захищеності прав кредиторів, вдосконалення процедури продажу майна боржника на аукціоні».

«Крім того, метою документа є підвищення рівня виконання контрактів і судових рішень, врегулювання відносин з відновлення платоспроможності фізичних осіб, які опинилися у важкій фінансовій ситуації і потребують допомоги з боку держави. Документом передбачається можливість визнавати банкрутами фізичних осіб. До прийняття закону в чинному законодавстві такої опції не було», – поінформувала також «ЕП».

«Справи про банкрутство фізосіб будуть розглядати господарські суди за участю арбітражного керуючого. Будуть доступні дві процедури – судова і досудова. Зокрема, в суді можна буде домовитися про реструктуризацію або задовольнити вимоги кредитора. При цьому не підлягають реструктуризації та списанню борги за кредитами, взятих боржником на відпочинок, розваги, покупку предметів розкоші, а також борги, що з'явилися через участь в азартних іграх і парі», – розповіла також «ЕП».

Голова комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук запевнив: «Завдяки прийняттю кодексу ми піднімемося на 10 позицій в рейтингу «Doing Business». До даного законопроекту до другого читання надійшло понад 1300 поправок, з яких приблизно 40% були відхилені. Під час доопрацювання кодексу була змінена його структура: з тіла законопроекту випали цілі норми, наприклад, мирова угода, і всі правки, які пов'язані з мировою угодою, втратили свою актуальність. Був відхилений блок поправок про введення системи автоматизованого арешту рахунків, так як вона раніше не отримала підтримки в парламенті. Кодекс буде введений в дію через шість місяців».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів