Вбивцю лідера львівського рок-гурту Лесик Band засудили на 10 років ув'язнення

11:31 18 травня 2021 р.

Фото до новини

Звинувачений у злочині Анатолій Токарєв заявив, що зарізав Олександра «Лесика» Дацюка, бо той його ображав.

У Львові засудили 67-річного безхатька, який вбив лідера гурту «Лесик Band» Олександра «Лесика» Дацюка на зупинці громадського транспорту. Чоловік проведе у тюрмі 10 років.

Про це повідомив Zaxid.net, пише Dailylviv.

Вбивство трапилось 7 квітня 2020 року близько 21:00 на автобусній зупинці на вул. Героїв УПА. Безпритульний чоловік двічі вдарив Олександра Дацюка у груди ножем, влучивши у ділянку серця. 56-річний музикант отримав сильні поранення, від яких помер у лікарні.

Поліція оперативно впіймала вбивцю неподалік місця злочину. Ним виявився 67-річний безпритульний, уродженець Донецької області Анатолій Токарєв. Відомо, що він вже раніше був двічі судимий за незаконне зберігання зброї і грабіж. У момент затримання він був нетверезим.

У судовому засіданні 15 травня Анатолій Токарєв визнав свою провину і розповів, що наніс поранення Дацюку, бо той його ображав. Чоловік попросив суд позбавити його волі за скоєний злочин.

Дружина Олександра Дацюка на суді розповіла, що дізналася про смерть чоловіка з новин. Вона заявила, що у її чоловіка не було ворогів і він не був конфліктною людиною. Жінка не змогла пояснити суду, що саме робив її чоловік на вул. Героїв УПА того дня.

Судячи з даних посмертної експертизи, у крові Олександра Дацюка виявили 2,12 проміле.

Суддя Франківського районного суду Світлана Мартьянова, яка розглядала цю справу, визнала Анатолія Токарєва винним в умисному вбивстві і призначила йому 10 років позбавлення волі. Термін покарання зарахується Токарєву з моменту затримання – 7 квітня 2020 року.

Олександр «Лесик» Дацюк у 1990 році створив у Львові гурт «Лесик Band», який був надзвичайно популярним у середині 90-х. Гурт відомий своїми хітами «Гуляли», «Співали ящури», «Кошмарний сон», «Рекет», «Весна застою», «Бразілія». Ці пісні раніше вивчали напам’ять і наспівували так часто, що дехто навіть вважав їх народними.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів