В Україні створять міжнародну комісію з розслідувань злочинів режиму (відео)

18:56 2 лютого 2014 р.

Фото до новини

Про це заявив у неділю зі сцени Майдану лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Дослівно ж він повідомив сьогодні, 2 лютого, на головній площі Києва: «У нас досягнута згода: в країні буде створена міжнародна комісія з розслідувань злочинів режиму. Така комісія буде під егідою Ради Європи». 

Натомість народний депутат від «Батьківщини» Петро Порошенко конкретизував у неділю зі сцени Майдану, що формування згаданої комісії розпочнеться після відповідного рішення Парламентської асамблеї Ради Європи, й додав: «Опозиція висунула туди (у майбутню комісію. – Ред.) своїх професійних представників. Генеральний секретар ПАРЄ вже призначив представника, колишнього голову Міжнародного суду. І сьогодні вибір за українською владою: або ви призначаєте представника і ми забезпечуємо чесне розслідування, або ви відмовляєтеся працювати з міжнародною слідчою комісією, тим самим визнаючи свою співучасть у злочинах, які здійснюються в Україні зараз», – додав Порошенко.

Про це інформує сьогодні, 2 лютого, «Радіо Свобода».

Як інформував «Щоденний львів», лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявив у неділю на сцені Майдану, що опозиція збирає матеріали для подання у Міжнародний кримінальний суд у Гаазі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів