Шахраї взяли під контроль візову лотерею Green Card, - Держдепартамент США

20:51 29 жовтня 2013 р.

Фото до новини

За оцінками посольства США в Києві, злочинці мають дані про майже 80% населення Західної України, які рік за роком вводять в електронні анкети візової програми, часто без дозволу цих громадян.

Про це йде мова в звіті генерального інспектора Державного департаменту США, передає "Голос Америки". За даними звіту, шахраї купують, крадуть чи отримують із відкритих джерел особисту інформацію про українських громадян і від їхнього імені реєструються в системі Green Card. При цьому ці громадяни самостійно вже не можуть зареєструватися в системі, адже комп'ютери вилучають дублікати реєстрацій. Відтак саме шахраї отримують номер підтвердження, який присвоюють заявникам, і право на отримання імміграційної візи до США.

У доповіді зазначається, що за оцінками посольства США в Києві, злочинці мають дані про майже 80% населення Західної України, які рік за роком вводять в електронні анкети візової програми, часто без дозволу цих громадян.

Як зазначають в Держдепі, після цього злочинці зв'язуються з громадянами України, які отримали право на візу, і вимагають від них підписати контракт із обіцянкою заплатити до 15 тис. дол. за номер підтвердження, щоб продовжити процес отримання візи. При цьому якщо громадянин хоче отримати візу, але не має необхідної суми грошей, шахраї можуть запропонувати наступну схему: цей громадянин фіктивно одружується з кимось, хто має досить коштів для плати злочинцям і теж хоче іммігрувати до США.

Водночас, як зазначається в доповіді, вимагання тривають і після отримання візи і переїзду українця до США. Зокрема, злочинці забирають контроль за карткою соціального страхування іммігранта і його номером соціального страхування, щоб експлуатувати їх і далі. При цьому у разі відмови громадянина від подальшої плати шахраї погрожують його родичам, які залишилися в Україні.

При цьому в США наразі вживаються кроки для протидії таким злочинним діям. Зокрема, змінюються питання співбесіди, щоб ускладнити злочинцям процес подання заявки на участь у лотереї Green Card.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів