В операції «Первоцвіт» на Львівщині задіяно понад 650 міліціонерів і 250 представників громадськості

10:25 4 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: zaholovok.com.ua

Як повідомили в середу у відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, з метою збереження ранньоквітучих видів рослин на Львівщині проводиться щорічна операція «Первоцвіт», яка триватиме до кінця травня.

У прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС повідомили сьогодні, 4 березня:

«З метою збереження ранньоквітучих видів рослин на Львівщині проводиться щорічна операція «Первоцвіт», яка триватиме до кінця травня. Під час проведення операції, правоохоронці спільно з інспекторами екологічної інспекції та працівниками лісової охорони здійснюють рейди щодо боротьби з несанкціонованим збором і торгівлею рідкісними видами ранньоквітучих, ендемічних, реліктових та занесених до Червоної книги України рослин.

До попередження та припинення правопорушень, пов’язаних з незаконним збиранням, перевезенням та реалізацією рідкісних рослин, залучалося понад 650 працівників міліції та понад 250 представників громадськості. На сьогодні вже проведено 23 рейди.

До прикладу, в одному зі сіл Золочівського району, правоохоронці виявили жінку, котра торгувала підсніжниками. Ранньоквітучі квіти у неї вилучено, складено адміністративний протокол за статею 160 (торгівля з рук у невстановлених місцях) КУпАП. Матеріали скеровано на розгляд до суду.

Правоохоронці закликають всіх небайдужих громадян не залишати без уваги жодного факту торгівлі перших весняних квітів. Крім того, буди небайдужими і самим не зривати первоцвіти заради збереження їх краси для майбутніх поколінь».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів