Терористи виклали в інтернеті конфіденційну інформацію про десантників 80-ї львівської бригади (відео)

16:00 10 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.me

Військовослужбовців вільній доступ до даних про них особливо не збентежив – на відміну від членів їхніх сімей.


Відео: ТСН

В інтернет потрапив список особового складу української 80-ї аеромобільної бригади. Перелік більш ніж 500 десантників, більшість з яких буковинці, був днями оприлюднений на проросійських сайтах під заголовком «Вони вбивали Донбас». У документі детально описано те, хто з військових перебуває у зоні АТО, хто у відпустці, а хто – в лікарні.

Військовослужбовець цієї бригади Денис Католик повернувся зі зони АТО декілька днів тому. Про те, що його прізвище та військове звання разом з даними товаришів по службі потрапила на проросійські сайти, дізнався ще на сході України.

Денис каже, те, що конфіденційна інформація про військовослужбовців потрапила у вільній доступ, до того ж на сепаратистські сайти, десантників особливо не збентежило, на відміну від членів їхніх сімей.

Те, яким чином секретна інформація опинилася в інтернеті, у військовій частині, де служать майже всі згадані у списку, коментувати відмовилися. І порадили звернутися в Службу безпеки України.

До СБУ звернувся й мер Чернівців Олексій Каспрук – на прохання родичів військовослужбовців він надіслав листа голові відомства Валентину Наливайченку.

Скільки часу треба буде Службі безпеки, аби знайти винних у «зливанні» інформації – невідомо. Проте десантники у частині не на камеру кажуть, що цей документ обійшовся тому, хто його замовив, недешево.

Про це повідомив сьогодні, 10 жовтня, кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Олег Тудан.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів