Узаконили не тільки нові штрафи за керування транспортним засобом у стані сп’яніння

22:01 13 липня 2020 р.

Фото до новини

Верховна Рада ухвалила в першому читання проєкт закону про посилення відповідальності за керування у нетверезому стані.

Законопроєктом передбачено адмінарешт на 10 діб із позбавленням права керування на 3 роки за повторне керування транспортним засобом у нетверезому стані. Також збільшуються штраф за покидання місця ДТП і зменшується можливість винуватцям таких автопригод уникати відповідальності за скоєне.

Зокрема, за керування транспортним засобом у стані сп’яніння передбачається штраф 10 200 гривень (600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) з позбавленням прав на один рік. Повторне протягом року порушення потягне 20 400 (1 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на три роки або адміністративний арешт на строк 10 діб.

Якщо водій, який двічі скоїв зазначене правопорушення, скоїть його третій раз, йому загрожує штраф 40 800 гривень (2 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян)з позбавленням прав на 10 років або арешт на 15 діб, теж з позбавленням права керування транспортними засобами.

«Ухвалення цього законопроекту сприятиме запобіганню вчинення правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, більш стриманій і виваженій поведінці водіїв на дорогах і, як наслідок, призведе до зменшення кількості ДТП», - зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

У Львові п'яний на Ауді збив стовп, повідомляв "Щоденний Львів".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів