Українці купили польські посвідчення водія за 1300 євро, але їх викрили на кордоні з Німеччиною

15:22 6 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Співробітники Прикордонної служби на спільному польсько-німецькому посту у Свєцко зупинили двох українців, які мали при собі підроблені водійські посвідчення польського зразка.

Про це інформує InPoland, пише Dailylviv.com.

Кілька днів тому співробітники Прикордонної служби Польщі в районі автомагістралі А2 зупинили для перевірки на узбіччі легковий автомобіль “Мерседес”, що прямував з Німеччини, в якому їхали двоє молодих українців.

19-річний водій транспортного засобу надав правоохоронцям для перевірки підроблене польське посвідчення водія, видане на його особисті дані. Крім того, в ході перевірки з’ясувалося, що українець не має водійського посвідчення. Наче цього було недостатньо, у 18-річного пасажира транспортного засобу співробітники прикордонного відомства виявили ідентично підроблене польське посвідчення водія.

Під час бесіди з іноземцями прикордонники встановили, що українці замовили підроблені документи через Інтернет та заплатили за “фальшиві” документи по 1300 євро кожен.

Українців затримали і порушили проти них кримінальну справу. Водія звинуватили у використанні підробленого документа під час проходження контролю. Пасажиру транспортного засобу, своєю чергою, інкримінували підготовку до використання підробленого документа як справжнього.

Крім того, на водія було складено клопотання до суду про притягнення до відповідальності за керування транспортним засобом без відповідного дозволу. Українці визнали свою провину і добровільно сплатили штрафи у розмірі 1 700 злотих і 1 250 злотих відповідно. Їх також зобов’язали сплатити судові витрати.

Нагадаємо, з 14 грудня 2022 року пластикові свідоцтва на авто і посвідчення водія в Україні - не обов'язкові.

Щобільше, обміняти і відновити посвідчення водія можна на смартфоні.

Для обміну посвідчення водія не потрібна медична довідка.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів