У Вищому Господарському суді майже тисячу разів обманули підприємців, які подавали касаційні скарги

12:25 21 липня 2021 р.

Фото до новини

У 979 випадках розподіл касаційних скарг здійснювався на заздалегідь обраного суддю, а не автоматично.

Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно працівниці апарату Вищого господарського суду України, яка втручалася в автоматизовану систему для розподілу касаційних скарг на певного суддю.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань, пише Dailylviv.  

За даними слідства, працівниця суду виконувала вказівки колишнього Голови Вищого господарського суду України, який і створив цю злочинну схему розподілу справ. Наразі він переховується в одній з країн Європи та оголошений у міжнародний розшук.

Встановлено, що у 2011 році жінка систематично втручалася в роботу автоматизованої системи «Діловодство спеціалізованого суду». Як наслідок, щонайменше у 979 випадках розподіл касаційних скарг здійснювався на заздалегідь обраного суддю, а не автоматично. Це позбавило підприємців права на незалежний та справедливий суд.

19 липня 2021 року обвинувальний акт стосовно посадовиці направлено до Печерського районного суду міста Києва.

Її звинувачують у незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 3761 КК України).

Жінці загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 6 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 2 до 3 років.

 

Ще трьом працівникам цього суду вже повідомлено про підозру.

 

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід – ДБР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів