У Росії затримали двох вихідців із Кавказу, підозрюваних у вбивстві Нємцова

21:08 7 березня 2015 р.

Фото до новини

Директор Федеральної служби безпеки Росії Алєксандр Бортніков повідомив про затримання двох підозрюваних у справі про вбивство політика Бориса Нємцова.

"В результаті проведеної роботи сьогодні затримано двох підозрюваних в скоєнні даного злочину - це дехто Кубаш Анзор і Дадаєв Заур, про що поінформовано главу держави", - сказав Бортніков в ефірі "Першого каналу".

Він додав, що "на сьогоднішній момент тривають оперативні та необхідні слідчі заходи".

Джерело, знайоме з ситуацією, повідомило, що двоє затриманих у рамках розслідування кримінальної справи про вбивство опозиційного політика Бориса Нємцова є передбачуваними виконавцями цього злочину, передає "Інтерфакс".

"Після скоєння злочину у правоохоронних органів практично відразу з'явилися хороші "зачіпки", щоб розкрити цю справу", - сказало джерело.

За його словами, досить оперативно було знайдено автомобіль, на якому пересувалися передбачувані злочинці, а в машині виявлено біоматеріали, які допомогли вийти на слід злочинців.

"Крім того, правоохоронцям вдалося отримати досить чіткі фотографії зловмисників після вивчення записів вуличних відеокамер системи "Потік", - зазначило джерело.

"Традиційно в розкритті злочину допомогло вивчення білінгу телефонних переговорів", - сказав він.

"Однак крапку у справі ставити рано, повинні бути знайдені організатори та замовники злочину", - підкреслило джерело.

Нагадаємо, опозиційний російський політик Борис Нємцов був застрелений в центрі Москви 27 лютого близько 23:30 під час прогулянки з моделлю Ганною Дурицькою по Великому Москворецькому мосту.

1 березня траурний марш в пам'ять про вбитого політика пройшов у центрі столиці та інших містах Росії.

Слідчий комітет РФ назвав кілька основних версій вбивства опозиційного політика.

За день до загибелі російський опозиціонер написав своїй соратниці по "РПР-Парнас" Ользі Шориній записку, в якій виклав деталі свого розслідування щодо участі російських військ у конфлікті в Україні і підтримки Москвою бойовиків-сепаратистів.

Заступник генсека НАТО Олександр Вершбоу заявив, що вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова пов'язано з подіями в Україні.

Про це повідомляє "Newsru.ua".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів