У прокуратурі відзвітували про повернення нерухомості громаді Львова

14:00 1 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.lviv.ua

У 2016-2017 роках з комунальної власності територіальної громади Львова незаконно вибули 28 нежитлових приміщень.

Про це повідомили в п’ятницю, 1 березня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли: «За процесуального керівництва органів прокуратури області, слідчими Національної поліції здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 364 та частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України, розпочатому за фактом зловживання службовим становищем та службової недбалості посадовими особами управління комунальної власності Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради, що спричинило тяжкі наслідки».

«Упродовж 2016-2017 років з комунальної власності територіальної громади Львова незаконно вибули 28 нежитлових приміщень. Зокрема – на площах Ринок, Старий Ринок і Святого Теодора, проспекті Свободи й вулицях Стецька, Хмельницького, Зелена, Дністерська, Півколо, Сихівська, Старознесенська, Личаківська, Пекарська, Мазепи, Шота Руставелі, Лазаренка, Костя Левицького, Саксаганського, Юрія Дрогобича, Кониського, Богуна, Тесленка, Замкова, Ярошинської, Антоновича, Кибальчича, Свенціцького», – поінформували також у прокуратурі.

«У кримінальному провадженні проведено низку допитів, більше 10 обшуків, сім тимчасових доступів до речей та документів, в ході яких вилучено значний обсяг документації, призначено експертизи, а також накладено арешт на майно. Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні триває», – розповіли також у прокуратурі.

«У рамках розслідування так званої «Афери століття» повідомлено про підозру приватному нотаріусу Львівського міського нотаріального округу за частиною 3 статті 365-2 Кримінального кодексу України, яка вчиняла нотаріальні дії щодо об’єктів, які незаконно вибули з комунальної у приватну власність. У червні 2017 року винесено постанову про закриття кримінального провадження стосовно підозрюваної у зв’язку з її смертю», – повідомили також у прокуратурі.

«Крім цього, оголошено про підозру ще чотирьом особам, які незаконно заволоділи 13 об’єктами комунальної власності. Стосовно двох осіб обвинувальні акти скеровано до суду для розгляду по суті (судовий розгляд триває), а щодо двох інших – кримінальні провадження зупинено у зв’язку з їх розшуком», – поінформували також у прокуратурі.

«Більше того, органами прокуратури Львівської області активно вживаються заходи представницького характеру, спрямовані на захист інтересів держави у сфері державної та комунальної власності, у тому числі щодо повернення у власність територіальної громади Львова приміщень, які незаконно вибули, сплати орендної плати за договорами, а також стягнення коштів на розвиток інфраструктури міста», – розповіли також у прокуратурі.

«Минулого року судами задоволено 20 позовів прокурорів на суму 12,8 млн гривень. Забезпечено виконання рішень на суму на майже 20 мільйонів гривень. У провадженні судів перебуває 18 позовів на суму понад 240 мільйонів гривень», – повідомили також у прокуратурі.

«Окрім цього, з метою захисту інтересів держави органи прокуратури ініціювали подання позовних заяв про витребування майна з чужого незаконного володіння. У порядку представницької діяльності предʼявлено вісім позовних заяв (у справі «Афера століття») про скасування державної реєстрації права власності та витребування майна – нежитлових приміщень», – поінформували також у прокуратурі.

«На даний час уже розглянуто та задоволено три позови щодо повернення у комунальну власність приміщень площею 1417,4 квадратних метрів. При цьому, прокурори постійно здійснюють моніторинг рішень судів, які постановлено без їх участі та порушують інтереси держави чи територіальної громади міста», – розповіли також у прокуратурі.

«Лише у 2018 році внесено дев’ять апеляційних скарг, з яких уже розглянуто та задоволено шість. Робота на вказаному напрямку триває», – повідомили також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів