У ПП "Шегині" не випустили з України жінку з польським паспортом

12:58 1 червня 2020 р.

Фото до новини

Натомість прикордонники Мостиського загону зафіксували факт спроби надання хабара жінкою, яка слідувала до Польщі.

Правопорушницею виявилась 37-річна жителька Закарпатської області, яка намагалася вийти з України через пішохідний пункт пропуску «Шегині», використовуючи польський паспорт. Однак у ході перевірки інспектором-прикордонником було встановлено, що жінка є громадянкою України і намагається незаконно перетнути кордон. Тоді наша співвітчизниця вирішила підкупити прикордонника, сподіваючись, що банкнота номіналом 100 євро допоможе уникнути відповідальності. Цей факт охоронці кордону задокументували і поінформували співробітників Національної поліції.

Таким чином правопорушниці доведеться відповідати перед законом за статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» та статтею 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Про це повідомила прес-служба Мостиського прикордонного загону.

З цієї інформації незрозуміло, чи жінка мала чинний паспорт громадянки Республіки Польща. Якщо мала його, то чому прикордонники не випустили її в Польщу? В олігарха Коломойського, наприклад, три чи чотири паспорти, але його випускають-впускають в Україну без проблем. І таких "двопаспортних" в Україні - тисячі. 

"Щоденний Львів" повідомляв, що для врегулювання ситуації з контрабандистами на кордон з ЄС прибув голова Держмитслужби.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів