У Польщі затримали громадянина України, який був там нелегально 827 днів

23:52 30 липня 2020 р.

Фото до новини

Попередньо громадянин України відбував у Кракові ув'язнення за скоєні у Польщі злочини

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.

Цього тижня польські прикордонники затримали у міжнародному аеропорту імені Івана Павла ІІ Краків-Баліце 52-річного громадянина України, який 827 днів перебував у Польщі незаконно. Чоловік змушений був покинути країну, і протягом найближчих п’яти років йому заборонений в’їзд до Польщі та інших країн Шенгенської зони.

За словами Карпатського відділення Прикордонної служби, чоловіка затримали і під конвоєм перевезли до прикордонного пункту пропуску у Медиці, яким українець виїхав з Польщі.

Громадянин України вийшов минулої п’ятниці з в’язниці у Кракові. За даними польським прикордонників, чоловік відбував там 3,5-річне ув’язнення за злочини, скоєні у 2002-2003 роках, зокрема за торгівлю людьми.

Іноземця обвинуватили, серед іншого, у передачі кількох жінок ескортній агенції з метою забезпечення фінансової вигоди для себе та власників агентства, неодноразових побиттях українських жінок, застосуванні погроз та примушенні їх до заняття проституцією.

Коли чоловік вийшов із ув’язнення, виявилося, що протягом 2 років та 3 місяців він перебував у Польщі незаконно. Після вивчення ситуації польські органи визнали, що його попередня позиція становить загрозу для порядку та захисту громадської безпеки на території Польщі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів