У Польщі за буксирування оштрафували українця на 2 тис. злотих

15:50 16 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Водій з України хотів допомогти земляку, взявши його “на буксир”, але розпрощався з 2 тис. злотих.

Про це повідомило видання InPoland,  пише Dailylviv.com

Співробітники дорожньої поліції в Грубешові помітили два буксирувальні автобуси на данських номерах, які їхали з протилежного напрямку, проїжджаючи повз поліцейський автомобіль без розпізнавальних знаків на надмірній швидкості. Після зупинки було встановлено, що обидва водії є громадянами України. Один з них був позбавлений водійських прав за перевищення швидкості в населеному пункті на 60 км/год. Обох також було оштрафовано на значні суми за скоєні правопорушення.

Інцидент стався 13 жовтня після 12:00 в селі Колонія Мойславіце. Співробітники Грубешівської дорожньої поліції чергували на цьому маршруті в поліційній машині без розпізнавальних знаків з відеореєстратором.

У якийсь момент поліційний патруль помітив два буксирувальні автобуси, що їхали з протилежного напрямку, які проїхали повз поліційну машину і їхали з перевищенням швидкості. Співробітники поліції розвернулися і поїхали за автобусами, вимірюючи швидкість, з якою вони рухалися.

У населеному пункті швидкість буксирування становила 90 кілометрів на годину. Однак закон передбачає, що при буксируванні транспортного засобу дозволена швидкість становить 30 кілометрів на годину. В результаті співробітники поліції зупинили обидва транспортні засоби.

Читайте також: У Польщі в ДТП загинуло троє громадян України

Водієм, який буксирував автобус, виявився 33-річний громадянин України, у якого співробітники поліції вилучили водійське посвідчення за перевищення швидкості в населеному пункті на 60 км/год. Крім того, він також був оштрафований на 2 000 злотих за неправильне буксирування транспортного засобу та неправильне маркування транспортного засобу.

За кермом другого автомобіля був 30-річний громадянин України, який також був оштрафований на 1000 злотих за неправильне маркування буксированого автомобіля і, крім того, за технічно несправний автомобіль.

Нагадаємо, у Польщі збільшили штрафи за перевищення швидкості

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів