У Польщі українка врятувала 4-річного хлопчика від знущань співмешканки його матері

09:14 7 серпня 2024 р.

Фото до новини

Висновки слідства показують, що Патриція Й. упродовж місяців знущалася з 4-річного сина своєї партнерки.

Жінки проживали разом і виховували трьох дітей. Самотнього роздягненого хлопчика на вулиці помітила громадянка України, яка і звернулася до поліції. Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

4-річний Ігнац з Глівіце отримав допомогу 31 липня, після багатьох місяців страждань, яких систематично зазнавав від Патриції Й., співмешканки його матері. Оголену дитину з видимими травмами помітила в Глівіце на вулиці Варшавська українка, яка й доставила дитину до відділку поліції.

Як повідомила речниця окружної прокуратури в Глівіце Каріна Спруш, на тілі дитини виявлено численні тілесні ушкодження, зокрема травми лівої руки, грудної клітки, правої щоки, лівої очної ямки.

 

21-річна мати хлопчика з жовтня 2023 року проживає зі своєю партнеркою. Раніше вона була в стосунках з чоловіком, але після народження хлопчика залишилася одна. Потім жінка проживала з матір’ю, а після її смерті завела стосунки з Патрицією Й., яка вже виховувала двох власних дітей.

Як встановило слідство, діти Патриції Й. зростають у хороших умовах та є доглянутими. Винятком був 4-річний Ігнась. Крім того, мати хлопчика не реагувала, коли Патриція Й. знущалася з нього.

Ігнась мав проблеми з ходьбою, бо страждав на вароз стоп. Затримані жінки переконували правоохоронців, що тілесні ушкодження дитини спричинені його інвалідністю. У прокуратурі повідомили, що у висновку вказується, що тілесні ушкодження дитини є результатом жорстокого поводження.

 

За словами речниці, Патриція Й. знущалася з дитини своєї партнерки фізично та морально, обзивала дитину, погрожувала відправити в дитячий будинок, карала тривалим перебуванням у шафі, позбавляла води та їжі, забороняла справляти свої фізіологічні потреби, кидала дитину об стіни, тягала за вуха, кусала, била кулаками, ногами та кабелем по всьому тілу, душила.

 

Хлопчик кілька днів провів у лікарні та незабаром потрапить у прийомну сім’ю. Окружний суд у Глівіце застосував для обох жінок тимчасовий арешт на 3 місяці. Висновки слідства показують, що Патриція Й. не тільки знущалася з 4-річної дитини, але й над своєю партнеркою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів