У Польщі запроваджують нові штрафи для водіїв

12:24 29 липня 2021 р.

Фото до новини

За перевищення швидкості понад 30 кілометрів там, де її не можна перевищувати, штраф складе від 1500 до 3000 злотих.

У середу, 28 липня, уряд прийняв законопроєкт, який має поліпшити стан безпеки на польських дорогах. Законопроєкт, серед іншого, передбачає вищі штрафи за дорожні правопорушення, зокрема керування транспортними засобами в стані алкогольного та іншого сп’яніння. Стимулом для безпечного руху має стати зниження страхових внесків. Страхові компанії можуть запропонувати нижчі премії водіям, які їздять безпечно.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.

Павел Ґурни з «Федерації Пішохідна Польща» переконує, що одним із найважливіших елементів в законопроєкті є облік рецидивів порушення правил дорожнього руху: «За перевищення швидкості понад 30 кілометрів там, де її не можна перевищувати, штраф складає 1500 злотих. А якщо водій знову порушить це правило протягом двох років, штраф зросте до 3000 злотих». За словами представника Федерації - цей елемент боротьби з рецидивами є дуже добрим рішенням.

Експерти наголошують, що ситуація на польських дорогах, порівняно з іншими країнами, залишається поганою. Польща є третьою в ЄС за кількістю смертей внаслідок ДТП на мільйон мешканців. Це майже 80 людей на мільйон жителів країни, тоді як середньоєвропейський показник становить 50, а в деяких країнах - 30.

Згідно з даними поліції, у 2020 році на дорогах загального користування, в житлових районах або зонах дорожнього руху, зареєстровано понад 23,5 тисячі дорожньо-транспортних пригод, унаслідок яких загинуло майже 2500 людей та майже 25 500 поранено, в тому числі важко - 8 805. Майже 90 відсотків із них були з вини водіїв.

Один громадянин України загинув у ДТП у Польщі

У Польщі загинув українець-водій Audi

Рів у Польщі, де розбилися два українські автобуси, зрівняють з землею

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів