У Палаці культури імені Хоткевича преміювали за рахунок економії енергоносіїв

12:35 20 січня 2020 р.

Фото до новини

Фахівці західного офісу Держаудитслужби зробили державний фінансовий аудит діяльності й ревізію фінансово-господарської діяльності міського Палацу культури імені Гната Хоткевича за період з 1 вересня 2016 року до 30 вересня 2019-го.

Про це інформує пресслужба західного офісу Держаудитслужби.

Виявлено непродуктивні витрати на суму понад 2 млн грн, упущені вигоди на суму майже 1,4 млн грн, завищення в обліку дебіторської заборгованості на 136,9 тис. грн та низку фінансових порушень, що призвели до втрат  на суму 827,5 тис. гривень.

Левову частку непродуктивних витрат – 1,7 млн грн – склали видатки на оплату праці, здійснені внаслідок неефективних управлінських рішень: без затвердження уповноваженого органу в штат Палацу прийнято працівників, посади яких не передбачені примірними штатними нормативами.
Через включення не всіх здійснених витрат до калькуляції вартості наданих платних послуг втрачено можливість отримати розрахунково 1,4 млн грн доходів. У Палаці виявлено незаконні видатки - 406,4 тис грн на оплату праці та відрядження працівників. Встановлено завищення потреби у бюджетних коштах на 376,8 тис.грн.

Аналізуючи документи, аудитори зауважили, що положення про преміювання працівників Палацу затверджено з порушеннями норм чинного законодавства: передбачено створення фонду преміювання, зокрема за рахунок економії енергоносіїв. У 2017-2018 рр. необґрунтовано завищено потребу в коштах на теплопостачання, які в подальшому спрямовувалаина виплату премій працівникам. Це призвело до матеріальної шкоди (втрат) на зазначену суму.

Через непроведення претензійно-позовної роботи втрачено можливість стягнути із приватного підприємства прострочену дебіторську заборгованість на суму 44,3 тис. грн у зв’язку із закінченням строку позовної давності.

За наслідками ревізії в.о. директора палацу надіслано вимоги щодо усунення виявлених порушень і недопущення їх в подальшому.
Матеріали ревізії передано у Львівську місцеву прокуратуру № 2.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів