У міліції Львова буде дім, як у поліції Тбілісі, - за 47 млн грн і повна реформа

23:12 25 вересня 2013 р.

Фото до новини

У Львові розпочали будівництво нового приміщення для Львівського міського управління міліції, яке коштуватиме платникам податків 47 млн грн. Це стане початком реформування і міліції у Львові, переконує начальник Львівського міського управління міліції Сергій Зюбаненко.

Відтепер міліція, за словами Зюбаненка, реформуватиметься за майже "музичною" спецпрограмою «ДОбровільна РЕформа МІліція», яку головний міліціонер міста  презентував журналістам на прес-конференції 25 вересня. Про це інформує ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

 За словами головного міліціонера міста, у Львові десятки років не вдосконалювали систему безпеки громадян. «Коли я вперше зайшов у це приміщення, то побачив, яким жахливим є стан міського управління міліції, стан райвідділів Львова, жахлива матеріально-технічна база. Тим більше, майже всі приміщення, в яких працюють працівники  міліції Львова, - не є власністю МВС, - сказав Сергій Зюбаненко. - Відтак, провести ремонт чи встановити тут нові технічні засоби на сьогодні неможливо. Зокрема, будівля, в якій сьогодні розташоване Львівське міське управління міліції, належить Службі безпеки України, і це приміщення ми орендуємо».

 «Вперше мою пропозицію щодо будівництва нового приміщення для Львівського  міського управління сприймали як жарт. Однак, вже зовсім скоро скептики зрозуміли, що це далеко не так. На сьогодні ми маємо і земельну ділянку, і розпочали процес будівництва будівлі на вулиці Стрийській», - сказав він, а також додав, що орієнтована вартість проекту становить 47 млн грн, будівельна частина – 29 млн грн. Фінансування з боку Львівської міської ради – 4 млн грн, з яких реально проплачено 280 тис. грн. Крім того, з Міністерства внутрішніх справ України на рахунок Львівського міського управління міліції вже надійшло 7 млн грн.

Взірцем для нового приміщення у Львові стала будівля поліції у місті Тбілісі (Грузія). «Коли делегація львів’ян у складі наших працівників та представників Львівської міської ради приїхали у Тбілісі і побачили, в яких умовах працює їхня поліція, то мені особисто стало соромно, що там це зробили, а у нашій країні з таким потужнім потенціалом, цього зробити не можуть. І, коли я повертався назад в Україну, то думав вже не про будівництво, а про реформу», - наголосив начальник львівських міліціонерів.

 Сергій Зюбаненко стверджує, що у Львові він зібрав ініціативну групу працівників міліції, разом з якими розпочав реалізацію проекту «ДОбровільна РЕформа МІліції» у межах програми «Львів – безпечне місто». Першим етапом реформування є вивчення і врахування думок та пропозицій львів’ян гостей міста.

У плани Зюбаненка входить залучення фірм-розробників проектів з оснащення нової будівлі міліції камерами відеоспостереження, оновлення лінії «102», встановлення GPS-навігації в автомобілях усіх нарядів міліції міста, підбір висококваліфікованих кадрів.

«Вже зараз ми розпочали набір таких кадрів, яких стажуємо навіть закордоном. Люди повинні навчитися і зрозуміти, яким саме повинен бути європейський рівень надання послуг громадянам, - сказав головний міліціонер міста. – А для того, щоби у нас люди працювали належним чином, треба створити стимул для якісної роботи. І таким стимулом буде житло. Іншими словами, спершу працівники, які відповідатимуть всім визначеним вимогам і критеріям, отримуватимуть службові квартири терміном на 5 років, після чого це житло може стати їхньою власністю».

 



 



   

   

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів