У Львові зупинили п’яних водіїв

12:15 21 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lvivpolice

Небайдужий громадянин повідомив минулої ночі патрульним про нетверезого водія «ВАЗ 2108» на вулиці Івана Виговського.

Про це розповіли в середу, 21 серпня, в управлінні патрульної поліції Львівської області, де також поінформували: «Коли екіпаж прибув на місце, то побачив чоловіка, який ледь стояв на ногах, хитався, мав запах алкоголю з порожнини рота. При собі громадянин не мав ні посвідчення водія, ні свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Натомість, мав паспорт».

«60-річному водієві запропонували пройти перевірку на пристрої драгер. Результат вразив усіх – 3,51 проміле. А це у 17 з половиною раз перевищує норму. На порушника винесли постанову за відсутність документів для керування транспортними засобами та протокол за нетверезе водіння. Автомобіль забрав син водія», – повідомили також в управлінні патрульної поліції.
«Ще одному нетверезому водієві загрожує кримінал. В орієнтування патрульних через лінію 102 потрапив автомобіль «Renault Duster», водій якого, начебто, перебуває в стані алкогольного сп’яніння. Транспортний засіб зупинили на вулиці Науковій, він саме заїхав на стоянку торгового центру», – розповіли також в управлінні патрульної поліції.

«За кермом перебував 35-річний чоловік з очевидними ознаками алкогольного сп’яніння. Посвідчення водія у нього не було. Як виявилося, він позбавлений прав Сихівським районним судом за керування транспортним засобом в нетверезому стані», – поінформували також в управлінні патрульної поліції.

«Львів’янину запропонували пройти перевірку і він виявив бажання пройти тест в медзакладі. В присутності лікарів чоловік пройшов перевірку і результат – 2,47 проміле. Оскільки в діях водія вбачається кримінальне правопорушення за частиною 1 статті 382 Кримінального кодексу України (умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню – карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років), його запросили у відділок поліції», – повідомили також в управлінні патрульної поліції.

«Там на чоловіка винесли постанову за частиною 4 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами) та склали протокол за частиною 2 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані сп’яніння), а також написали вмотивований рапорт на відкриття кримінальної справи», – розповіли також в управлінні патрульної поліції.

«Чоловік, знаючи, що, за рішенням суду, не має права їздити за кермом, свідомо це проігнорував. Його автомобіль до ранку так і простояв на паркінгу, тож цієї ночі порушник більше не сів за кермо», – поінформували також в управлінні патрульної поліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів