У Львові знешкодили кіберграбіжника

12:56 9 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mvs.gov.ua

Як повідомляє відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, він викрав у громадян через мережу Інтернет понад 30 тисяч грн.

За інформацією відділу зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, правоохоронці викрили у Львові зловмисника, котрий викрав у громадян через мережу Інтернет понад 30 тисяч гривень. У Шевченківський райвідділ міліції надійшли матеріали від одного з мобільних операторів, який надає Інтернет-послуги громадянам, про факти несанкціонованого доступу до телекомунікаційної мережі компанії.

Співробітники відділу боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України у Львівській області встановили, що несанкціонований доступ до телекомунікації мережі компанії здійснював 25-річний львів’янин. Начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю ГУМВСУкраїни у Львівській області, підполковник міліції Зеновій Добрянський повідомив із цього приводу:

«Встановлено, що зловмисник упродовж тривалого періоду часу використовував спеціальний програмний скрипт, за допомогою якого здійснював підбір логінів та паролів до особистих облікових записів абонентів компанії. Після цього він змінював реквізити доступу на інші, здійснював несанкціоновані проникнення та викрадав бонусні кошти абонентів, переводивши їх на свій особистий номер.

У подальшому викрадені бонуси переводив у готівку. Таким чином, зловмисник зламав понад 300 облікових записів користувачів та викрав з їхніх рахунків понад 30 тисяч гривень». 

Згідно ухвали Шевченківського районного суду, правоохоронці провели обшук у помешканні зловмисника, де виявили та вилучили 50 мобільних телефонів, понад 800 SIM-карток різних мобільних операторів, 56 стартових пакетів одного з мобільних операторів України та два системні блоки. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або обмеження волі на строк від двох до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого та з конфіскацією програмних та технічних засобів, за допомогою яких було скоєно несанкціоноване втручання, які є власністю винної особи. Ведеться досудове розслідування.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів